Investiguen com a segrest la desaparició de dues nenes a Tenerife quan eren amb el pare
Agents de la policia científica inspeccionen l'embarcació del pare de les nenes desaparegudes (EFE/Ramón de la Rocha)

Investiguen com a segrest la desaparició de dues nenes a Tenerife quan eren amb el pare

Els equips de recerca inspeccionen l'embarcació de l'home, que han localitzat buida i a la deriva

RedaccióActualitzat

Continua la recerca per terra, mar i aire de dues nenes desaparegudes dimarts a Tenerife, a les Canàries, quan estaven amb el seu pare, investigat com a possible autor d'un segrest parental.

Aquest divendres s'han trobat restes de sang en una embarcació propietat del pare que es va localitzar buida i a la deriva davant el port de Güímar.

Al matí, agents de la Guàrdia Civil han escorcollat el domicili del pare, Tomás Gimeno, i s'investiga si podria haver sortit de l'arxipèlag canari ajudat per terceres persones.

Les càmeres de seguretat del port esportiu Marina Tenerife van enregistrar Tomás Gimeno sortint la mitjanit de dimarts amb la seva embarcació del port. Però les imatges no mostren cap rastre de les nenes.

A més, s'ha fet una crida a les embarcacions que estiguin a la zona perquè avisin si veuen res que els cridi l'atenció, després d'haver-se localitzat la barca de l'home abandonada en alta mar.

La mare, exparella de l'home, ha explicat que ell va recollir les nenes, d'1 i 6 anys, dimarts a les 5 de la tarda, i les havia de tornar a les 9 del vespre, però no ho va fer.

També diu que ell li va trucar per dir-li que no les tornaria a veure, ni a ell tampoc, i que va ser llavors quan va denunciar la desaparició.

Segrest d'alt risc

La Guàrdia Civil, que considera el cas un segrest d'alt risc, ha informat que la nit de dimarts a dimecres les càmeres de seguretat de la marina de Tenerife, on l'home tenia una llanxa de 6 metres, el van enregistrar salpant sol, dues vegades.

Abans, un vigilant de seguretat va veure com treia bosses i maletes del cotxe i les pujava a bord, segons ha explicat el capità del port, Enrique Alonso.

La primera sortida la va fer abans de les deu de la nit i va tornar a dos quarts de dotze.

La segona, a dos quarts d'una, després d'anar fins a una benzinera a comprar un carregador per al telèfon mòbil.

Aquesta vegada ja no va tornar a port.

L'endemà, l'embarcació es va trobar a la deriva i buida. La Guàrdia Civil l'ha inspeccionada aquest dijous, després d'haver-la remolcat fins al port de Santa Cruz.

Dijous, el dispositiu de recerca ha trobat una cadireta infantil de cotxe surant al mar. Fonts de la investigació han explicat que, ara per ara, no descarten cap hipòtesi i que hi ha diverses línies obertes.

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güímar ha obert diligències per un possible delicte de segrest. El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha declarat secret de sumari en la investigació relacionada amb aquest cas.


Una forma de violència masclista

Més enllà de l'atac a la parella, també es consideren violència masclista les agressions contra els fills. Es pot tractar de violència física, psíquica o material, per exemple, negant-los la pensió alimentària, cosa que es considera "violència econòmica".

 

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
Anar al contingut