Londres

Investigadors de Scotland Yard viatjaran a Moscou per interrogar diversos testimonis del "cas Litvinenko"

Un equip de policies britànics han arribat a Moscou per continuar investigant la mort per enverinament de l'exespia rus Aleksandr Litvinenko. El ministre de l'Interior britànic, John Reid, ha explicat que els agents es desplaçaran allà on sigui necessari del país i confia que comptaran amb el suport de les autoritats russes. En aquest sentit, la ministra d'Afers Estrangers britànica, Margaret Beckett, ha parlat amb el seu homòleg rus, que li ha garantit tota la cooperació possible. Malgrat tot, Sergei Lavrov ha assegurat que insinuar la implicació del Kremlin en aquest afer suposa un cop molt dur en les relacions entre Moscou i Londres. En una carta pòstuma, l'exespia rus va acusar directament de la seva mort el president rus, Vladímir Putin.

Actualitzat

"Podem confirmar que l'ambaixada russa a Londres ha atorgat el visat als experts de Scotland Yard", ha declarat un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers britànic. En les pròximes hores, està previst que nou detectius britànics volin a Moscou per parlar amb diversos testimonis que es van trobar amb l'exespia rus hores abans que caigués malalt.

Litvinenko, un exagent del servei de seguretat rus que residia des del 2001 al Regne Unit, va morir a Londres després de ser enverinat amb poloni radioactiu. Des del seu llit de mort, Litvinenko va acusar el president rus, Vladímir Putin, de demanar la seva mort. El Kremlin nega la seva implicació en el crim i ha promès cooperar amb la investigació britànica. Altres teories s'han centrat en la possible implicació d'agents dels serveis secrets russos, que haurien actuat pel seu compte.

Anar al contingut