Pla obert on es poden veure els investigadors de la UdL i l'IRBLleida que han portat a terme l'estudi sobre l'apnea del son, el maig …
Pla obert on es poden veure els investigadors de la UdL i l'IRBLleida que han portat a terme l'estudi sobre l'apnea del son, el maig de 2018. (Horitzontal)

Investigadors de la UdL i l'IRBLleida conclouen que el tractament de l'apnea és efectiu en la reducció de la mortalitat

Actualitzat

ACN Lleida.-Investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) del Grup d'Investigació Translacional en Medicina Respiratòria han demostrat que el tractament amb dispositius de pressió positiva continua en les vies respiratòries, 'Continius Positive Airway Pressure (CPAP), és efectiu en la reducció de la mortalitat. Aquests resultats s'han presentat recentment en el Congrés de la Societat Toràcica Americana que va tenir lloc del 18 al 23 de maig a San Diego, Califòrnia, i s'han publicat a la revista 'American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine'. L'apnea obstructiva del son (AOS) s'ha associat amb un augment de la morbiditat i la mortalitat per la seva relació amb la hipertensió, el càncer i les malalties cardiovasculars. L'estudi, que ha estat liderat per l'investigador Jordi Batlle, ha analitzat un total de 70.469 persones tractades amb CPAP, que corresponen a tots els pacients tractats pel Servei Català de la Salut entre 2012-2013. A Catalunya un 1% de la població utilitza CPAP.

Els pacients amb AOS, l'aplicació de la CPAP els millora la qualitat de vida i disminueix moderadament la seva pressió arterial, principalment en pacients amb hipertensió resistent. Els resultats d'aquest estudi demostren que, a més, el tractament amb CPAP redueix la mortalitat dels pacients amb AOS. L'investigador principal de l'article és el professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i cap de servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Ferran Barbé.Els dispositius CPAP de les vies respiratòries són d'ús habitual per al tractament de l'apnea del son i funcionen insuflant aire a pressió a la via aèria a través d'una mascareta.

Anar al contingut