Tailàndia

Investeixen oficialment els membres del nou govern de Tailàndia, format pels líders del cop d'estat

Els autors del cop d'estat de dimarts a Tailàndia han estat investits oficialment en les funcions al capdavant del país, segons un decret real, i ho ha fet en una cerimònia difosa per la televisió. Mentrestant, la junta ha imposat restriccions als mitjans de comunicació, i ha amenaçat de tancar els que violin les noves reglamentacions, entre les quals hi ha la prohibició de difondre trucades d'oients a les ràdios. També hi ha restriccions sobre les pàgines d'internet i els missatges de mòbil. Dimarts ja van bloquejar la recepció de les cadenes d'informació internacional, com la CNN i la BBC, a Tailàndia tot i que les emissions es van reprendre l'endemà.

Actualitzat

Els líders colpistes han estat formalment nomenats membres del nou govern, anomenat Consell Administratiu per a la Reforma. La investidura, que arriba després que el rei de Tailàndia, Bhumibol Adulyadej, aprovés dimecres passat el general Sondhi Booyaratglin com a president del consell, ha estat retransmesa per tots els canals de televisió tailandesos.

La junta militar està formada pel general Sondhi, el cap de l'exèrcit; el general, Ruangroj Mahasaranond; el comandant suprem de les Forces Armades; el general Chalit Pukpasuk, cap de la Força Aèria, i l'almirall Sathiraphan Keyanon, cap de l'Armada. També la integren el general Kowit Wattana, director de la Policia Nacional, i el general Winai Pattariya, secretari general del Consell Nacional de Seguretat.

Durant la cerimònia, presidida per una fotografia del rei, els líders del consell han dit que "pel bé de l'estabilitat del país", demanaven a la gent que es comporti i obeeixi les instruccions del general Sondhi.

La cúpula militar ha abolit la Constitució i la dissolució del Tribunal Suprem, entre altres mesures. També ha prohibit les activitats polítiques i les reunions de més de cinc persones. D'altra banda, Sondhi ha anunciat que convocarà eleccions legislatives.

El rei de Tailàndia va aprovar el nomenament com a cap màxim del consell provisional de govern el general Sondhi Boonyaratklin, el militar que va encapçalar el cop d'estat que ha derrocat el primer ministre. El nomenament es va fer públic també en un missatge televisat on el monarca assegurava que prenia la decisió "amb la intenció de fomentar la pau al país". Hores abans, el líder del cop d'estat anunciava que en tan sols dues setmanes nomenaria un nou primer ministre al país i que seria llavors quan l'exèrcit es retiraria. El responsable militar va dir també que s'havia de reformar la Constitució.

Anar al contingut