Una màquina retira la neu acumulada a Montmaneu
Barcelona

Inundacions i problemes a les carreteres pel temporal de neu i pluja

A Barcelona s'ha batut el rècord de precipitació en un sol dia el mes de març. Han caigut més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores

RedaccióActualitzat

El fort temporal que travessa Catalunya ha deixat neu a moltes poblacions i grans acumulacions d'aigua.

En diversos punts del litoral s'han arribat a acumular fins a cent litres per metre quadrat i a l'interior està nevant a 500 metres d'altitud.

Diverses carreteres estan afectades per les nevades. Una trentena de vehicles han quedat atrapats durant hores a la C-14 a l'altura de Belltall, entre Tàrrega i Montblanc. La via ha estat tallada durant hores. Amb pales, els conductors intentaven treure la neu acumulada sota els cotxes.

En un altre punt viari, a l'AP-2 a l'Alt Camp, un accident ha complicat la circulació durant hores. Amb els primers centímetres de neu i el vent fort, un camió ha sortit del carril de l'autopista, un altre cotxe ha xocat i la grua que l'havia d'ajudar també tenia feina per maniobrar.

 

 

Segons Jordi Garcia Valls, gerent del Consell Comarcal de l'Alt Camp, almenys han caigut cinc torres de la MAT, la línia de molt alta tensió, que va de la central nuclear Vandellòs a Pierola.

 


A Viladecavalls, un esvoranc ha engolit un cotxe, com es pot veure al tuit dels Bombers:

 


A Barcelona i al Maresme, la pluja ha provocat inundacions. Barcelona ha batut el rècord de pluja acumulada en 24 hores en un mes de març, amb l'acumulació de 97,8 litres per metre quadrat. Des del començament d'aquest episodi de pluges, l'Observatori Fabra ha registrat pluges de fins a 112 litres per metre quadrat.

Alguns accessos de l'àrea metropolitana de Barcelona han estat tallats tota la nit per inundacions i aquest matí es reobrien al trànsit.

Per tot plegat, Protecció Civil recomana molta precaució a la carretera i, sobretot, evitar la circulació per les lleres de rieres i rius, ja que hi pot haver crescudes sobtades dels cabals. Avui també cal evitar anar a caminar o fer esport pels espigons o passejos marítims pel mal estat de la mar. 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a dos quarts de dues més de 1.400 trucades per incidències relacionades amb la pluja i la neu, sobretot al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, però també a la Conca de Barberà, on hi ha hagut més d'una quarantena de trucades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut