Pavelló municipal de Sant Hilari Sacalm
Pavelló municipal de Sant Hilari Sacalm
Sant Hilari Sacalm

Intoxicats 41 joves d'un agrupament escolta per monòxid de carboni a Sant Hilari Sacalm

Els afectats han estat atesos en diferents centres hospitalaris i ja han estat donats d'alta

RedaccióActualitzat

Donen d'alta els 41 joves de Viladecans intoxicats aquest diumenge en una casa a Sant Hilari Sacalm.

Aquest diumenge a la matinada, havien resultat intoxicats 41 joves, 35 menors d'edat, per monòxid de carboni en una casa als afores de Sant Hilari de Sacalm, a la Selva.

El grup estava format per 68 persones: 57 menors, d'entre 11 i 17 anys, i 11 monitors, majors d'edat, tots d'un agrupament escolta de Viladecans, al Baix Llobregat, que passava uns dies a la zona.

Un dels responsables ha trucat al 112 en veure diverses persones marejades sense motiu aparent, i els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís quan passaven 16 minuts de les dues de la matinada.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, deu patrulles dels Mossos d'Esquadra i onze unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Entre tots els vehicles han traslladat els joves fins a centres hospitalaris per rebre la primera assistència i fer una valoració del seu estat de salut.

Sembla que cap ha tingut una intoxicació greu.

La resta dels joves que han resultat il·lesos, un total de 27, han estat traslladats al pavelló municipal de Sant Hilari Sacalm, on han estat atesos i on han passat la nit.

 

 

Les causes de la intoxicació encara no estan confirmades i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets. La principal hipòtesi és que la intoxicació per monòxid de carboni hauria estat provocada per la instal·lació d'un grup electrogen a la planta baixa de la casa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut