Les tres escultures de bronze i el quadre intervinguts
Les obres han estat remeses al jutge que investiga el cas fins que les indagacions determinin qui va ser el falsificador
Barcelona

Intervenen quatre obres falses atribuïdes a Benlliure que es venien a internet

El valor total de les quatre obres comercialitzades a través del web hauria superat els 20.000 euros, segons la policia.

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha intervingut a Barcelona i Mataró tres escultures de bronze i un quadre falsos que es venien per 20.000 euros a través d'un web com si fossin obres autèntiques de l'escultor valencià Mariano Benlliure.

Segons ha informat la policia, la investigació es va iniciar a València quan agents de Patrimoni Històric de la Policia Nacional van detectar en una pàgina web especialitzada en art quatre peces atribuïdes a Mariano Benlliure. Concretament, es tractava de tres escultures en bronze -"Amorets", "Picador" i "Monument a Velázquez"- i el quadre en tinta xinesa "La manoletina", corresponent a la col·lecció Tauromàquia.

Una vegada que la falsedat d'aquestes obres va ser confirmada per la Fundació Mariano Benlliure de València, la policia va localitzar les peces, que tenien diversos antiquaris i particulars de Barcelona i Mataró, i van ser intervingudes de manera cautelar.


  

Anar al contingut