Barcelona

Troben el bacteri "E. coli" en productes per fer mojitos de venda ambulant a Barcelona

El bacteri s'ha trobat a les bosses de gel i a la menta que s'utilitza per fer aquests combinats, que es venien a la platja

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut en una operació conjunta productes per a l'elaboració dels mojitos que es venen a les platges de la capital catalana en què s'ha detectat el bacteri "Escherichia coli" ("E. coli").

Aquest bacteri pot provocar gastroenteritis, i les soques més perilloses poden derivar fins i tot en malalties greus i mortals.

Els laboratoris de la Guàrdia Civil han confirmat la presència del bacteri en diversos productes intervinguts a venedors ambulants que oferien aquestes begudes a les platges de Barcelona.

En l'operació policial s'han identificat 18 persones que venien els productes al carrer.

Segons el tinent del SEPRONA Humberto Quiroga, el fet que els venedors emmagatzemin i amaguin els productes per a l'elaboració d'aquests combinats alcohòlics en contenidors, en clavegueres o als espigons facilita que es contaminin amb diversos bacteris.

"El bacteri està present en tot, en el gel, en les bosses i en la menta, perquè, com que guarden els productes directament als contenidors o als espigons, al final les bosses es contaminen amb bacteris fecals. També hem trobat molt sovint el bacteri a la menta, perquè en alguns casos l'amagaven directament als contenidors, sense bossa ni res."

Els controls es van fer sobretot a la Barceloneta, a la platja i als seus voltants, i van comprovar com particulars que no pertanyen a cap local de restauració elaboraven les begudes i les venien sense cap control sanitari.

 

Per a l'intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Benito Granados, el fet que el laboratori hagi trobat la presència del bacteri "E. coli" en els mojitos que ofereixen venedors ambulants a les platges i a prop de les zones més turístiques és important, perquè la gent ha d'evitar consumir aquest tipus de productes.

"D'un fet que sabíem positivament que succeïa, ara en tenim la prova científica avalada pel laboratori de criminalística, que ens diu que hi ha un bacteri que pot ser perillós i que està present en tots aquests productes. Un cop més, demanem que no es comprin aquest tipus de productes ni s'ingereixin, perquè genera un risc, més enllà que estigui o no prohibit vendre a l'espai públic."

Anar al contingut