Caixa de llagostins congelats on camuflaven la droga. (Foto: Reuters)
Caixa de llagostins congelats on camuflaven la droga. (Foto: Reuters)
Madrid

Intervenen 110 quilos de cocaïna amagats en caixes de llagostins congelats

La investigació va començar fa un any, quan la policia va descobrir una banda que es dedicava a introduir grans quantitats de cocaïna al país. Per evitar els controls policials, l'organització amagava la droga en caixes de congelats.

RedaccióActualitzat
Una operació conjunta entre l'Argentina i Espanya ha permès decomissar 110 quilos de cocaïna amagats en caixes de llagostins congelats. la xarxa camuflava la droga en caixes de peix i marisc congelat per evitar els controls policials. D'aquesta manera la banda introduïa grans quantitats de droga procedents d'Amèrica del Sud cap a Espanya.

La investigació va començar fa un any, quan la policia va descobrir una banda que es dedicava a introduir grans quantitats de droga al país. El "modus operandi" de la banda era sempre el mateix i consistia a camuflar la droga en caixes de productes congelats per despistar els controls policials.

A principi de juny, les autoritats argentines van decomissar al port de la Plata un contenidor carregat amb més de 100 quilos de cocaïna. El destí final del contenidor era Espanya. El remitent del paquet era una empresa fictícia espanyola. Tot seguit la policia argentina va comunicar als investigadors espanyols que sis contenidors havien aconseguit escapar dels controls portuaris. Els paquets van ser localitzats dies després a València. En aquest cas, però, no contenien substancies estupefaents.

La investigació policial va permetre descobrir la implicació de quatre persones espanyoles a la trama. Havien creat una societat tapadora, amb la seu social a Fuenlabrada, que no donava cap benefici, i que era la destinatària de les trameses de congelats on amagaven la droga. La policia ha pogut detenir tres de les quatre persones. Dues a Madrid i una a València.
Anar al contingut