Sant Joan Despí

Interior té constància de l'entrada irregular d'immigrants pels passos fronterers de Prats de Molló i Maçanet de Cabrenys

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha reconegut que té constància d'entrades il·legals d'immigrants amb autobusos o camions pels passos fronterers de Prats de Molló o Maçanet de Cabrenys. En unes declaracions al programa de TV3 "La nit al dia", Tura ha subratllat que aquests casos s'han produït més en el pas de Prats de Molló que no pas a Maçanet de Cabrenys. La titular d'Interior ha alertat que s'han detectat casos d'entrada d'immigrants amb camions. En aquests casos s'ha demanat responsabilitats al titular del vehicle i s'han iniciat processos de retorn dels immigrants als seus països d'origen.

Actualitzat
Sobre la coordinació policial, la consellera ha explicat que els Mossos d'Esquadra han advertit la unitat d'estrangeria de la Policia Nacional d'aquestes entrades detectades. Tura ha assegurat que la coordinació amb la delegació del govern central a Catalunya i la subdelegació a Girona ha millorat en els últims mesos.

Segons la consellera, la idea que "controlant els passos del Pirineu es controla la immigració és falsa, perquè sovint l'entrada es fa per mètodes correctes". En aquest sentit, la consellera ha destacat que hi ha moltes entrades legals amb visat de turisme que al cap d'un mes es converteixen en una situació irregular.

La consellera s'ha felicitat per l'acord segellat a la Junta de Seguretat pel qual s'ampliarà el cos dels Mossos d'Esquadra amb 3.000 efectius més dels previstos. Tura ha assegurat que l'acord és molt important perquè "permetrà fer el desplegament dels Mossos amb les dotacions previstes i planificar com dotar les unitats especials de forma més nombrosa o, per exemple, cobrir moments amb increments d'activitats delictives".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut