Calen cadenes per circular per diverses carreteres de la xarxa viària

Incidències de trànsit en 28 vies a causa de l'episodi de nevades

Continuen les incidències a la xarxa viària ja que aquesta tarda hi ha hagut una segona nevada, amb carreteres tallades i una seixantena de cotxes atrapats

RedaccióActualitzat

S'espera que la pertorbació continui a la major part del país exceptuant l'oest de la demarcació de Lleida i el Pirineu lleidatà. Tot i que podia semblar que la força de les nevades començava a baixar i que les afectacions de primera hora del matí ja havien disminuït, el mal temps ha tornat amb precipitacions de neu.

La circulació, a causa del temporal, s'ha tornat a complicar i Protecció Civil demana precaució amb l'evolució de la borrasca i estar ben informat de l'estat de les carreteres abans d'agafar el cotxe.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha alertat que les nevades a cotes baixes es poden reproduir al llarg de tota la jornada "de forma discontinua", en especial a les comarques de l'interior de l'Ebre, a Ponent i la Catalunya Central.

Jané ha demanat precaució als ciutadans i que s'informin abans d'agafar el cotxe perquè la situació pot canviar en poc temps. També demana als conductors que vagin cap a l'interior i el Pirineu que portin cadenes als vehicles i que s'evitin els desplaçaments no necessaris:

"No es prohibeixen en cap cas els desplaçaments però, si no és imprescindible, no és un dia gaire propici per moure's"

Es recomana que, si finalment els conductors decideixen sortir, es portin cadenes, el dipòsit del cotxe ple, el mòbil amb la bateria ben carregada i roba d'abric al vehicle per poder fer front a possibles incidències.

Carreteres tallades

A primera hora de la tarda s'ha reactivat la nevada a alguns punts dels Pirineus i de la serra de Montsant. Després de la pausa d'aquest matí, que ha sigut quan molta gent ha aprofitat per anar a veure la neu, aquesta tarda hi ha una segona nevada d'uns 10 centímetres. A causa de la nova precipitació, una 60ena de vehicles han quedat atrapats durant una bona estona a carreteres de muntanya, al Priorat i a la Conca de Barberà, entre els municipis de Prades, Cornudella de Montsant i Ulldemolins.

La neu i el gel han envaït la calçada de la C-14 entre Montblanc i Tàrrega.

A les muntanyes de Prades s'acumulaven fins a 25 centímetres de neu. A Cornudella de Montsant, al Priorat, estan tallades les carreteres C-242 i la T-701 en els dos sentits.

També han estat tallades al llarg de la tarda:

- la TV-7004 a Ulldemolins, Priorat.

- la TV-7005 a Vilanova de Prades, Conca de Barberà

La nit de dissabte encara era necessari portar cadenes per circular en diverses vies:

- la T-700 a l'Espluga de Francolí, Conca de Barberà.

- la C-241d a Santa Coloma de Queralt, Conca de Barberà

- la BV-4031 a Castellar de N'Hug, Berguedà, en els dos sentits.

- la GIV-4016 a Toses, Ripollès.

- la BV-4243 a Castellar del Riu, Berguedà, en els dos sentits. Entre Montblanc i Tàrrega.

A més, durant la tarda l'us de cadenes també havia estat necessari a les següents vies:

- la C-14 a Ciutadilla, l'Urgell en els dos sentits.

- la GIV-4082 a Alp, Baixa Cerdanya.

- la TV-7004 a Ulldemolins, Priorat.

- la TV-7005 a Vilanova de Prades, Conca de Barberà

La neu ha caigut amb intensitat a la N-2 a Montmaneu. Durant la tarda, es recomanava circular amb especial precaució pel coll de la Panadella (A-2) perquè la neu dificultava el pas dels vehicles. El mateix ha passat a la N-240 a Vinaixa i a l'AP-2 a l'Albi.

Aquesta tarda de dissbte, dues carreteres han tingut restriccions de vehicles de tercera categoria, camions i vehicles pesants, i alhora amb l'obligatorietat de portar cadenes:

- la C-14 entre Montblanc i Tàrrega

- la C-242 de Cornudella de Montsant a les Borges Blanques

Una vintena de màquines llevaneu han treballat tota la tarda en diverses parts del territori.

El 112

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 222 trucades relacionades amb l'episodi de nevades fins a les 18 hores d'avui.

La majoria de les trucades han estat per incidències de trànsit, obstacles a la calçada i inundacions. Mossos d'Esquadra i diverses policies locals han realitzat 168 serveis per incidències en el trànsit a diversos punts del territori. La majoria per ajudar vehicles que havien quedat creuats per la neu, tenien dificultats per avançar o havien de posar les cadenes.

Problemes a les carreteres al matí

La neu caiguda les últimes hores ha fet necessari l'ús de cadenes aquest matí per circular per diverses carreteres comarcals de Catalunya. La zona més afectada per la nevada és al Pirineu central, al pla de Lleida i la zona dels Ports.

Una de les vies que ha acumulat més gruix de neu és la BV-4031, de Castellar de n'Hug fins a La Molina. Ara ja no calen cadenes per circular per aquesta via.

El Servei Català de Trànsit recomanava circular amb molta atenció a la C-14 entre Montblanc i Pira per la presència de neu i gel a la calçada.

La T-7018 també ha estat tallada aquest matí, en tots dos sentits, de Cornudella de Montsant a Prades.

Per saber l'última hora de les afectacions per neu a les carreteres catalanes amb l'Equip Viari de Catalunya Ràdio:

Anar al contingut