Madrid

Interior ordena detenir els responsables de l'assalt en dos supermercats a Andalusia i Justícia que la Fiscalia investigui els fets

El ministre de Justícia demana a la Fiscalia General de l'Estat que investigui els fets després que el d'Interior ha anunciat que la Policia i la Guàrdia Civil tenen l'ordre de detenir els responsables dels assalts a dos supermercats a Sevilla i a Cadis, en què va participar un diputat d'IU. Fernández Díaz avisa que no permetrà la llei de la selva.

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que la Policia i la Guàrdia Civil tenen l'ordre de detenir els responsables dels assalts a dos supermercats a Sevilla i a Cadis, impulsada pel Sindicat Andalús de Treballadors i en què va participar-hi l'alcalde de Marinaleda i diputat al Parlament regional, Juan Manuel Sánchez Gordillo.

"Tots som conscients que la gent ho està passant malament, però el fi no justifica els mitjans", ha destacat el ministre, que ha afegit que "en cap cas" es permetrà que es violi la llei entrant per la força en un supermercat per emportar-se aliments sense pagar i "exercint violència sobre alguns empleats", ja que en cas contrari "això seria la llei de la selva".

En referència a Sánchez Gordillo, el ministre de l'Interior ha dit que aquells dirigents polítics que "lideren i inciten" aquest tipus d'actuacions, a més d'incórrer en actes delictius, "cometen una gravíssima irresponsabilitat de la qual hauran de retre comptes".

Fernández Díaz també ha criticat el suport a aquests actes per part del diputat d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares i ha avançat que ha traslladat la seva preocupació al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, perquè insti la fiscalia a investigar els fets per si són constitutius de delicte.

Hores després que es fes pública l'ordre de detenció, s'ha sabut que el Ministeri de Justícia ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat que investigui els fets.

Fonts del departament, que cita Europa Press, han explicat que el ministre, Alberto Ruiz Gallardón, ha demanat a Eduardo Torres-Dulce que esbrini si els fets són constituius de delicte i que procedeixi en conseqüència.

Sánchez Gordillo qualifica el ministre de "franquista" i diu que només va fer una "acció pacífica"

Després de saber que han ordenat detenir-lo, el diputat d'IU no ha dubtat a qualificar el ministre de l'Interior de "franquista". "Ha tornat el franquisme i el terrorisme estatal a Espanya amb l'arribada del PP", ha afirmat a l'agència Europa Press. A més, ha assegurat que estarà "orgullós d'entrar a la presó per aquest motiu, una i mil vegades".

Ara bé, l'alcalde de Marinaleda no entén "per què no es deté Botín i altres banquers que roben milers de milions, o a molts cabdills dels partits que han robat a mansalva".

"Si volen buscar xoriços, tenen molt on triar, i no he de ser jo, que només he fet una acció pacífica, on es van recollir aliments d'una quantia econòmica ridícula i que no arriba ni a furt".



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut