Aragonès, Maragall i Capella arriben a Estremera per fer el traspàs de carteres (ACN)
Aragonès, Maragall i Capella arriben a Estremera per fer el traspàs de carteres (ACN)

Traspàs de carteres a la presó d'Estremera: en 40 minuts i separats per un vidre

Interior només permet visitar Junqueras i Romeva per al traspàs de carteres

Actualitzat

L'endemà de la "presa de possessió" dels despatxos, aquest dimarts estava previst que els consellers de la Generalitat escenifiquessin el relleu de carteres viatjant a les presons de Madrid. Però, segons la Generalitat, "motius burocràtics" han impedit la majoria d'aquests traspassos simbòlics: el Ministeri de l'Interior "només ha autoritzat" les visites a Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Així, doncs, només el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, han pogut visitar els seus predecessors a la presó d'Estremera, juntament amb la consellera de Justícia, Ester Capella.

A la sortida, Aragonès s'ha queixat que el traspàs s'ha hagut de fer en 40 minuts i al·locutori, darrere un vidre:

"No són les condicions adequades per a representants del govern i que s'havien donat en d'altres ocasions. No hem tingut ni sala de treball ni temps suficient per fer un bon intercanvi dels plans de treball."

 

També n'ha parlat a Twitter el conseller Maragall:

 

Pere Aragonès, a més, ha denunciat "l'arbitrarietat" del Ministeri de l'Interior per no permetre les visites de la resta de consellers.

Els consellers Elsa Artadi (Presidència), Miquel Buch (Interior), Damià Calvet (Territori) i Chakir el-Homrani (Treball) havien expressat la seva intenció de visitar els seus predecessors a Estremera i Alcalá-Meco.

A més, segons fonts d'Institucions Penitenciàries, Jordi Turull havia demanat veure Artadi i Jordi Puigneró, mentre que Josep Rull havia sol·licitat veure's amb Calvet i Maria Àngels Chacón.

Aquest dilluns, Torra ha anat a Estremera i, a la sortida, ha explicat que tenia autorització d'Institucions Penitenciàries perquè els exconsellers empresonats i els nous intercanviessin simbòlicament les seves carteres al centre penitenciari. En conèixer la decisió d'Interior, el govern de la Generalitat ha expressat el seu malestar i espera que aquestes visites es puguin dur a terme en els pròxims dies.

També aquest dimarts, a Brussel·les, els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han escenificat el traspàs amb els seus respectius successors: la consellera de Sanitat, Alba Vergés; la d'Agricultura, Teresa Jordà; i la de Cultura, Laura Borràs, respectivament.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut