Imatge de les cotxeres del Parc de Bombers del Pont de Suert amb l'espai vuit dels vehicles que s'han cedit a una ONG. Imatge del 27 de no…
Imatge de les cotxeres del Parc de Bombers del Pont de Suert amb l'espai vuit dels vehicles que s'han cedit a una ONG. Imatge del 27 de novembre del 2017. (horitzontal)

Interior ja està treballant en la substitució del material que els bombers voluntaris del Pont de Suert es van endur

Actualitzat

ACN Pont de Suert.-La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ja està treballant en la substitució del material que els bombers voluntaris del Pont de Suert s'han endut, en haver demanat una baixa voluntària, per un període de dos anys. Entre el material que s'haurà de substituir hi ha un vehicle lleuger, que s'utilitzava bàsicament per traslladar el material d'excarceració en cas d'accidents. La Direcció General ha informat que els dos vehicles, propietat de l'Associació de Bombers Voluntaris del Pont de Suert i amb cessió d'ús a la direcció general fins a l'abril del 2018, que els voluntaris van cedir a una ONG, ja s'han donat de baixa de l'assegurança corresponent i de la targeta vinculada als vehicles. La manca d'aquests vehicles no afecta l'operativitat del Parc, segons la Direcció General. Entre el material que s'ha reclamat als Bombers voluntaris que retornin, en haver demanat una baixa voluntària, hi ha la vestimenta.

La voluntat de cedir aquests vehicles a l'ONG Lleida pels Refugiats sí que la van expressar els bombers voluntaris a la Direcció General però es pensaven que es faria efectiva quan el conveni finalitzes l'abril del 2018 i no amb anterioritat. La Direcció General ha descartat obrir un expedient als bombers voluntaris per haver actuat d'aquesta manera.Pel que fa a altres materials del Parc que els bombers voluntaris s'han endut, ja que eren de la seva propietat, seran substituïts de manera progressiva.La cessió d'aquests vehicles, una part pagats pels ajuntaments de l'Alta Ribagorça i de la Ribagorça aragonesa, va causar malestar entre els alcaldes de la zona. Aquests van argumentar que l'ajut s'havia concedit per comprar vehicles per operar en casos d'emergència a la comarca i no per cedir-los a una ONG.

Anar al contingut