Ramon Espadaler, durant la seva compareixença a la comissió del Parlament.
Ramon Espadaler, durant la seva compareixença a la comissió del Parlament.
Barcelona

Interior incrementa el seu pressupost i podria convocar noves places de Mossos i Bombers

Una part del pressupost es destinarà a la renovació del parc mòbil de la policia i la compra de 5.500 armilles

Actualitzat

Millora en les condicions de treball dels Mossos d'Esquadra i els Bombers amb la renovació, entre d'altres, del 40% del parc mòbil de la policia i la compra de 5.500 noves armilles. Són algunes de les despeses que permetrà l'increment del 4,2% del pressupost del Departament d'Interior, que serà de 1.260 milions d'euros. Ho ha anunciat el conseller Ramon Espadaler en la seva compareixença al Parlament per presentar els comptes.  

Aquests números, ha afirmat Espadaler, pretenen "prioritzar" la seguretat de la ciutadania i les condicions de treball dels funcionaris que depenen del departament.

A més, es preveu la finalització i aprovació del Codi d'Ètica de la Policia, amb els principis ètics que, segons el conseller, han d'inspirar l'actuació de tots els professionals de la policia catalana.

Pel que fa al Servei Català de Trànsit (SCT), Interior preveu destinar més recursos per aplicar el nou model d'educació viària, que inclou cursos de formació a l'entorn laboral i un nou programa dedicat a ancians.

Esquerra Republicana ha retirat a última hora l'esmena a la totalitat que havia presentat als pressupostos d'Interior, de manera que tindrien més números per superar el tràmit sense problemes. En aquest sentit, Espadaler ha assegurat que, si tiren endavant, es podran convocar noves places públiques de Mossos i Bombers.

Anar al contingut