Girona

Interior identifica un dels responsables de la crema de fotografies del rei a Girona

El Departament d'Interior de la Generalitat ja ha enviat a la Fiscalia de l'Audiència Nacional les diligències obertes per la crema de fotografies dels reis a Girona. Segons que ha explicat el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, en la documentació consten "evidències" que portarien a la identificació d'un dels encaputxats responsables dels fets. Pel que fa a l'altre encaputxat, les investigacions continuen obertes. Delort ha aprofitat també per defensar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en els fets que van tenir lloc a la plaça del Vi de Girona.

Actualitzat

Segons Delort, davant el gran nombre de manifestants que es van concentrar en la petita plaça, no era "oportuna ni convenient" la intervenció dels Mossos d'Esquadra, que es van limitar a explicar els fets a l'autoritat judicial. "No podíem posar més gasolina a l'incendi", ha dit Delort, que ha considerat "inoportuna" una intervenció policial davant un fet "espontani i que va durar molt poc temps".

"No ens plantegem la necessitat d'intervenir a la plaça amb mitjans antiavalots, però sí a realitzar les tasques que la policia ha de fer, com recollir evidències per determinar la identificació de persones suposadament inculpades en un procés penal", ha explicat Delort.

El secretari de Seguretat Pública ha sortit al pas de les declaracions del president del PP català, Daniel Sirera, qui ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van rebre instruccions de no intervenir davant la crema de fotos dels reis, i ha declarat que "no es corresponen a la realitat". Delort ha aclarit que "no hi havia l'ordre de no intervenir", ja que els mateixos caps dels dispositius policials "tenen clar que qualsevol actuació en matèria d'ordre públic sempre es regeix pel principi d'oportunitat i proporcionalitat".

"En aquest cas", ha dit Delort, "no hi havia cap raó que obligués a una reacció immediata i contundent", ja que un grup de persones s'estaven "manifestant legítimament", encara que dues d'elles cremessin fotografies dels monarques.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut