Nota de premsa del Ministeri de l'Interior.
Nota de premsa del Ministeri de l'Interior.
Madrid

Interior envia la nota de premsa sobre les detencions abans d'hora i es veu obligat a anul·lar-la

El Ministeri espanyol d'Interior ha enviat una nota en què informava de les detencions. Posteriorment, ha anul·lat aquesta comunicació. La Fiscalia de l'Audiència Nacional vol obrir una investigació.

RedaccióActualitzat

A les 15.07 hores, el departament de premsa del Ministeri de l'Interior enviava una nota informant de la detenció de presumptes membres d'ETA al País Basc i Navarra. Només 27 minuts després, el mateix departament rectificava aquest comunicat amb un altre que l'anul·lava "a tots els efectes", la qual cosa fa pensar que la informació facilitada pel Interior hauria estat enviada abans de temps, molt possiblement, abans que s'haguessin practicat les detencions. L'error podria haver posat en risc la mateixa operació policial.

El Ministeri també ha difós la nota a través de la seva pàgina web i el contingut resumit a través de Twitter. Minuts més tard també l'ha esborrat.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional vol obrir una investigació

La Fiscalia de l'Audiència Nacional vol que s'obri una investigació sobre aquest succés. Fons fiscals han explicat que és "obligat" investigar aquests fets perquè "és lamentable que una operació d'aquesta envergadura es vagi així en orris".

La Fiscalia decidirà aquest dijous si obre diligències per investigar els fets o demana al jutge encarregat del cas, Eloy Velasco, que iniciï la investigació.

Aquest dimecres, la Guàrdia Civil ha detingut vuit persones al País Basc i Navarra presumptament relacionades amb la interlocució que l'organització terrorista ETA tindria amb el col·lectiu de presos bascos. Aquests arrestos, però, han estat marcats per la polèmica nota ja que quan el Ministeri l'ha fet pública, els agents ni tan sols havien sortit dels aquarteraments per procedir a l'entrada del despatx de Zulueta, on estava prevista la reunió dels interlocutors amb el col·lectiu de presos.

Anar al contingut