Desplegament d'agents antidisturbis el 2017
Desplegament d'agents antidisturbis el 2017

Interior envia mig miler d'antidisturbis a Catalunya per a la Diada i l'1-O

El dispositiu total de Policia Nacional i Guàrdia Civil serà d'un miler d'agents

Actualitzat

El govern espanyol envia més de mig miler d'agents antiavalots a Catalunya. El ministeri de l'Interior vol reforçar la seva presència policial des de la Diada i fins més enllà del 12 d'octubre, passant pel primer aniversari de l'1-O.

El ministeri de Fernando Grande-Marlaska ha decidit enviar mig miler d'efectius de les unitats d'intervenció policial que arribaran i marxaran de forma esglaonada amb l'objectiu, expliquen, de custodiar els edificis de titularitat estatal i donar suport, si cal, als Mossos d'Esquadra en possibles actuacions dels CDR als carrers.

Segons fonts d'Interior, però, es tracta d'un operatiu semblant al de diades anteriors al 2017 i altres esdeveniments destacats.

De moment ja ha arribat un primer grup d'agents procedents de Galícia que s'allotgen a la caserna del Bruc.

El reforç d'Interior s'afegeix a l'ordre d'aquest dimarts del mateix ministeri de no autoritzar cap trasllat d'agents que actualment són a Catalunya fins més enllà del 15 d'octubre.

D'aquesta manera, el dispositiu especial estarà format en total per un miler d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Són els 500 antidisturbis que arribaran de reforç, els 100 antiavalots de la policia que de manera ordinària ja estan a Catalunya i els més 300 agents de la Guàrdia Civil que ara són a Catalunya i que en els pròxims dies havien d'anar a altres destinacions a Espanya però Interior ha anul·lat el trasllat i es queden a Catalunya.

Ester Capella: "Una mala idea"

La consellera de Justícia, Ester Capella, considera que el desplegament policial ordenat pel Ministeri de l'Interior és una "mala idea" i una mesura "innecessària".

"Tots sabem qui té les competències de seguretat a Catalunya i ningú pot dubtar de les capacitats dels Mossos per garantir la seguretat a tothom", assegura Capella, que afegeix que "espera que, amb aquesta iniciativa, ningú estigui posant en dubte les competències "internacionalment reconegudes" dels Mossos d'Esquadra.

Teresa Cunillera: "Com cada any, quan hi ha aglomeracions, es reforcen els efectius policials"

La delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, minimitza l'enviament de 600 agents anti-avalots de la Policia Nacional a Catalunya, que presenta com un reforç per evitar disturbis durant la Diada i en les commemoracions de l'u d'octubre. Cunillera diu que és un reforç habitual quan hi ha esdeveniments massius. N'ha parlat a El matí de Catalunya Ràdio":

"El dia 11 de setembre hi haurà una manifestació que sembla que serà multitudinària i per tant com cada any es fa una dotació extraordinària dins de la normalitat de la cobertura de la seguretat ciutadans."

ARXIVAT A:
Policia Nacional11SReferèndum 1-O
Anar al contingut