Barcelona

Interior donarà més autonomia a les regions policials i simplificarà l'estructura dels Mossos

El conseller d'Interior, Felip Puig, vol simplificar l'estructura del cos dels mossos d'esquadra i donar més autonomia i capacitat de decisió a les regions policials, que tindran consideració de comissaria general. Així ho recull el projecte de reestructuració del cos de policia catalana que el conseller té previst portar al consell executiu del 13 de desembre després de rebre el vistiplau de la funció pública i Economia. La reforma també pretén enfortir la relació entre els mossos i la justícia.

RedaccióActualitzat
Segons fonts d'Interior que cita l'agència Europa Press, aquesta remodelació dotarà de més poder el cap dels mossos, que seguirà sent el comissari Josep Milán. A la cúpula hi haurà dos segons. D'un d'ells, Ferran López, dependran els serveis centrals, incloent-hi la investigació criminal, i l'altre, David Piqué, coordinarà les regions policials.

A més, se suprimiran dues comissaries generals, la de Planificació i Ordenació, i la Territorial, que van ser les encarregades de fer el desplegament dels mossos a tot Catalunya i que ara han perdut sentit.

Molt probablement el responsable territorial, Joan Miquel Capell, prendrà les regnes d'una macroàrea de nova creació que s'encarregarà de les relacions dels mossos amb la judicatura i d'altres estaments, com els mitjans de comunicació.

El conseller ha optat per recuperar l'Escola de Policia dins de l'actual Institut de Seguretat Pública de Catalunya i posar-hi al capdavant un comissari dels mossos, que si no hi ha canvis d'última hora, serà qui fins ara estava al capdavant de la Comissaria General d'Investigació Criminal, Antoni Permanyer.


Anar al contingut