Barcelona

Interior confirma que el conductor de la furgoneta és Younes Abouyaaqoub

Joaquim Forn també ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" que ara mateix la principal hipòtesi és que Abouyaaqoub anés sol a la furgoneta en el moment de l'atropellament massiu.

RedaccióActualitzat

Els Mossos podrien fer una crida ciutadana i difondre avui la imatge de Younes Abouyaaqoub, com el suposat conductor de la furgoneta de la Rambla que va causar 13 morts en un atropellament massiu dijous a la tarda.

El conductor va fugir i els Mossos treballaven amb tres noms en total, però el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquest migdia es confirmarà en una roda de premsa, prevista per a dos quarts d'una del migdia, aquesta línia d'investigació.

De fet, un tuit de Mossos confirma que la identificació està feta:

Forn també ha avançat que ara mateix la principal hipòtesi és que Abouyaaqoub anava sol a la furgoneta en el moment de l'atropellament massiu.

L'atemptat i l'incident a la Diagonal, relacionats

D'altra banda, la policia també confirmarà la hipòtesi que l'incident de la Diagonal té a veure amb l'atemptat de Barcelona.

Aquest diumenge va agafar força la possibilitat que el fugitiu de la Rambla matés el veí de Vilafranca que van trobar mort dins el seu cotxe a Sant Just Desvern, després que aquest vehicle se saltés un control i atropellés un policia. Ho deia el màxim responsable de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, en una trobada amb la premsa internacional, i aquest migdia es confirmarà a la roda de premsa convocada per Interior.

Pendents de les identificacions d'Alcanar

Encara s'ha d'identificar les dues persones que van morir a l'explosió d'Alcanar, una dada que han de confirmar les anàlisis forenses. Avui se sabran els resultats. Ho ha explicat el president Carles Puigdemont en una entrevista en una cadena televisiva.

Puigdemont també ha afirmat que un altre dels objectius de la investigació és la logística de l'atemptat: és a dir, la capacitat organitzativa i els materials.

Aquesta tarda es reunirà el gabinet antiterrorista de la Generalitat, que concretarà les mesures addicionals de seguretat que es prendran als llocs amb més afluència de persones, especialment a les zones turístiques de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut