Pla mitjà d'un moment de la reunió de ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido, a la sala de crisis amb màxims responsables de la Guàrdi…
Madrid

Interior comunica al conseller Forn que envia més agents per "mantenir l'ordre" i actuar per l'1-O

El ministre Zoido comunica que "actuaran en cas que es mantingui el referèndum il·legal"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha comunicat al conseller d'Interior, Joaquim Forn, que ha decidit enviar reforços policials a Catalunya per donar "suport als Mossos en el manteniment de l'ordre".

Les funcions serien de "vigilància de l'espai públic i manteniment de l'ordre" i s'assegura que "actuaran en cas que es mantingui el referèndum il·legal".

En la carta enviada també s'especifica que aquestes unitats actuaran com a suport dels Mossos d'Esquadra, que "té encarregades aquestes funcions".

Interior diu que ha ordenat aquesta mesura per donar compliment a la instrucció de la Fiscalia Superior de Catalunya d'activar les actuacions necessàries per impedir la celebració del "referèndum il·legal". 

"Intenten crear un relat que no existeix"

El govern de la Generalitat justifica la decisió de l'Estat per l'intent de crear un relat "que és fals". Segons el portaveu, Jordi Turull, l'executiu espanyol assegura que actuen davant de "manifestacions tumultuoses". 

Turull, però, s'ha mostrat tranquil perquè "no és cert i el món ho ha vist". I ha afegit: "Tothom sap què és el tumult. Volen crear un relat per les possibles conseqüències". 

 

El portaveu ha reafirmat el compromís del govern amb el referèndum de l'1 d'octubre assegurant: "On hi ha un acte de repressió es respon amb un de reafirmació democràtica, l'1-O." 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut