Interior cedeix emissores de la xarxa RESCAT a Lleida, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Joan de Vilatorrada i Vic

ACN Barcelona.-El Departament d'Interior ha signat convenis amb els ajuntaments de Lleida, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Joan de Vilatorrada i Vic per a la cessió d'emissores de la xarxa d'emergències RESCAT als seus voluntaris de protecció civil. La Generalitat es farà càrrec del cost de les emissores i, per la seva banda, l'Ajuntament es compromet a què els voluntaris utilitzin els terminals RESCAT en les situacions de risc o incidències rellevants que puguin detectar. El conveni preveu un protocol específic de comunicacions sobre en quins casos i com s'han de facilitar aquestes dades al CECAT. Es cediran dues emissores a cada associació i la voluntat del Departament és ampliar aquesta oferta de cessió i concretar-la amb els 119 ajuntaments que disposen d'associació de voluntaris de protecció civil.

En l'acte de signatura, hi han participat el conseller d'Interior, Jordi Jané, i els alcaldes de Lleida, Àngel Ros; d'Amposta, Adam Tomàs; de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso; i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.El conseller ha explicat que la cessió de les dues emissores anirà acompanyada d'un curs de formació corresponent tant als ajuntaments com als voluntaris i ha destacat el "valor" dels voluntaris, que en cas d'emergència "estan a peu de carrer i gràcies a aquestes emissores tindran una comunicació directa amb Protecció Civil que permetrà una major coordinació". Per la seva part, el director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha fet un reconeixement "als voluntaris com a part fonamental del sistema de Protecció Civil".RESCAT és una xarxa pública de radiocomunicacions d'emergències i seguretat a Catalunya creada amb l'objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. La xarxa és propietat del Departament d'Interior i ha estat desenvolupada amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Anar al contingut