Entrada de la presó d'Archidona
Entrada de la presó d'Archidona
Màlaga

Interior buida d'immigrants la presó d'Archidona que feia servir de CIE

La utilització de la presó com a Centre d'Internament d'Estrangers des del novembre ha provocat fortes crítiques contra el ministeri

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha anunciat que ja no queda cap immigrant intern a la futura presó d'Archidona, a Màlaga, que es va habilitar com a CIE (Centre d'Internament per a Persones Estrangeres) de forma temporal a finals de novembre per l'arribada de 500 persones a les costes de Múrcia.

En aquest centre, que les pròximes setmanes començarà a funcionar com a presó, hi van estar acollides fins a 572 persones d'origen argelià.

Interior ha comunicat que ara es repararan els danys causats a la presó mentre ha funcionat com a CIE temporal.

Durant aquest temps s'ha generat una forta polèmica per les crítiques de diverses organitzacions humanitàries, els partits de l'oposició i, fins i tot, el Defensor del Poble.

El 29 de desembre un intern es va penjar a la seva cel·la, cosa que ha portat l'oposició a demanar la compareixença del ministre de l'interior Juan Ignacio Zoido.

Interior ha explicat que l'arribada massiva d'immigrants a les costes murcianes el mes de novembre va suposar un fenomen excepcional que feia més de 10 anys que no passava a Espanya. Donada l'emergència humana, justifica, es va prendre una mesura "temporal i provisional".

El ministeri argumenta que sempre ha preferit fer servir la presó com a CIE abans que ubicar els immigrants en campaments temporals que "no garantien unes mínimes condicions de vida".

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut