Dos agents dels Mossos amb noves armilles l'any 2014
Dos agents dels Mossos amb noves armilles l'any 2014
Barcelona

Interior avança el lliurament d'armilles antibales als agents dels Mossos que no en tenen

L'endemà que una agent ha salvat la vida gràcies a l'armilla, sindicats dels Mossos i policies locals exigeixen a la conselleria que s'acceleri el lliurament de les armilles i que es doti els agents de pistoles elèctriques

Actualitzat

La conselleria d'Interior avançarà a l'últim trimestre d'aquest 2016 el lliurament de les armilles a més de 3.500 agents dels Mossos d'Esquadra que encara estan pendents de rebre-la. En un principi, aquests agents havien de rebre les armilles l'any 2017 però es va decidir anticipar-ho a principis d'any, quan es va aprovar un Fons de Contingència dotat amb 11,6 milions d'euros per afrontar l'amenaça terrorista.

La mesura, però, agafa més rellevància després que aquest dimecres una agent va salvar la vida gràcies a l'armilla, que va atrapar la bala que li va disparar un home a qui s'anava a detenir i que va agafar l'arma a un altre agent.

Els sindicats policials alerten de quatre agressions en un mes

L'incident d'aquest dimecres se suma a altres incidents en les darreres setmanes. Sindicats dels Mossos d'Esquadra i policies locals han dit que el mes de març s'han registrat quatre agressions a agents i han alertat que alguns agents en actiu encara no disposen d'armilla antibales.

El dia 14 un detingut va arrencar la funda d'un mosso i va disparar amb l'arma al Prat de Llobregat, però no va sortir cap projectil perquè no estava carregada. El dia 25, a Berga, un vehicle va xocar frontalment contra un cotxe patrulla i diumenge passat, a Arenys de Mar, un lladre de cotxes va agredir un agent, que va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives.

Els sindicats exigeixen a la conselleria que acceleri el lliurament de les armilles i han insistit que si s'hagués dotat als agents de pistoles elèctriques s'haurien evitat aquestes situacions, perquè les descàrregues que immobilitzen temporalment el detingut eviten entrar al cos a cos en reduccions policials complexes.

L'any 2014, amb Ramon Espadaler com a conseller d'Interior, es va acordar invertir 6 milions d'euros per repartir en diverses fases una armilla interior antibala, antitall i antipunxó a tots els agents dels Mossos d'Esquadra, en diverses fases.

Anar al contingut