El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, durant la reunió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalun…
El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, durant la reunió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya
Barcelona

Interior apujarà el preu per hora als bombers voluntaris

Actualitzat

El Departament d'Interior apujarà el preu per hora que paga als bombers voluntaris dels 6,60 euros que cobren ara fins els 8,50 euros. També es crearan dues taules de treball per estudiar la convocatòria de noves places i la millora del model de voluntariat.

El col·lectiu de bombers voluntaris fa temps que reclama millores laborals i equiparacions amb els bombers funcionaris. El conflicte amb el Departament d'Interior ja ha comportat una quarantena de renúncies a tot Catalunya.

L'oferta no satisfà els voluntaris

L'oferta no satisfà els bombers voluntaris. Ni l'augment del preu de les hores ni les taules apaivaguen la desmotivació que ha dut uns 40 voluntaris a renunciar a les seves tasques, i no descarten que hi hagi més renúncies en un futur.

De fet, a la reunió del Consell de Bombers Voluntaris que es va fer dijous ja no hi van assistir ni els representants de Lleida ni els de Tarragona. Pels bombers voluntaris, aquesta reunió no ha servit per avançar en la solució de la problemàtica, sinó que només la dilata en el temps.

Anar al contingut