El director dels Mossos, Albert Batlle, ha anunciat que els mossos que es preveu que estiguin més d'un mes de baixa hauran de tornar l'arm…
El director dels Mossos, Albert Batlle, ha anunciat que els mossos que es preveu que estiguin més d'un mes de baixa hauran de tornar l'arma (Parlament)
Barcelona

Interior agilitarà els tràmits per retirar l'arma als mossos que estiguin de baixa  

El protocol es canvia després que un agent que feia un mes i una setmana que estava de baixa va matar presumptament la seva dona amb l'arma reglamentària

RedaccióActualitzat

La conselleria d'Interior farà més àgils els tràmits per retirar les armes de foc als mossos que estiguin de baixa. Els agents hauran d'entregar les armes el primer dia de baixa si es preveu que estiguin més de trenta dies en aquesta situació. També se'ls faran controls psicològics i físics per avaluar si poden exercir.

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha anunciat els canvis en els protocols que s'han acordat després que, el 14 d'abril, un agent que feia un mes i una setmana que estava de baixa va matar, presumptament, la seva dona a casa seva, a Sant Feliu de Llobregat, amb l'arma reglamentària i després es va suïcidar. L'agent tenia l'arma tot i que el reglament estableix que s'ha de tornar passat el límit de trenta dies de baixa.

Segons Batlle, s'aprovarà un reglament nou que obligarà a tornar l'arma si es preveu que la baixa s'allargui aquest període de temps. També es canviarà l'article 44 de la llei de policia per avaluar si el mosso està en condicions de dur una arma de foc.

Anar al contingut