Catalunya

Interior admet preocupació per l'onada de robatoris amb violència que s'estén per Catalunya

Augmenta la preocupació per la inseguretat ciutadana davant l'increment de furts i robatoris amb violència. Els Mossos d'Esquadra han hagut d'augmentar la vigilància a les zones més vulnerables, a la comarca de les Garrigues, especialment a la zona més pròxima a la demarcació de Tarragona. I és que en pocs dies s'han multiplicat els robatoris a pobles fins ara molt tranquils i amb pocs habitants com el Vilosell, on una banda probablement romanesa va assaltar una vintena de comerços en només una hora.

Actualitzat

El Departament d'Interior de la Generalitat admet preocupació per l'onada de robatoris amb violència que s'estén pel territori i tem que els delinqüents autòctons s'hi apuntin. El secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, ha assegurat que ja han extremat la vigilància a les zones on es poden arribar a cometre aquests delictes, en col·laboració amb els cossos de seguretat de l'Estat i amb les policies locals.

Delort, però, considera que aquest increment de furts violents podria ser temporal. Al seu parer, des de fa poc ha sorgit una tipologia de robatoris "importada" amb "més victimització per als ciutadans", mentre que abans el que es feia era el robatori "silenciós". La Conselleria d'Interior creu que els grups que duen a terme aquesta mena d'assalts no són gaires i que no estan perfectament establerts al territori, sinó que hi fan estades temporals. La conselleria, però, no amaga la seva preocupació pel fet que delinqüents autòctons s'apuntin a aquesta modalitat.

El secretari de Seguretat Pública ha explicat que els anomenats "robatoris silenciosos" han disminuït pel major control policial, per això aposta per reforçar aquesta estratègia per reduir també els furts violents. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra ja han extremat la vigilància a les zones més vulnerables i des de la conselleria s'estan estudiant les iniciatives individuals que duen a terme algunes urbanitzacions per implantar sistemes de seguretat propis.

Per la seva banda, el president de l'Associació Catalana d'Empreses de Seguretat, Fernando Fernández, manté que no han notat un increment de les contractacions de sistemes de seguretat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut