Barcelona

Interior activa l'alerta per una onada de fred "excepcional"

Ho ha anunciat el conseller Jordi Jané, que ha demanat precaució als ciutadans davant del fred "rigorós" previst pels pròxims dies

RedaccióActualitzat

Davant la previsió de fred intens dels pròxims dies, el conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha reunit amb els responsables de Protecció Civil i d'Emergències per planificar tos els dispositius que s'activaran aquests dies. En una compareixença informativa posterior, Jordi Jané ha demanat precaució als ciutadans per l'onada de fred prevista per aquesta setmana i ha explicat que Interior declararà aquest dimarts "directament en fase d'alerta" el pla general de Protecció Civil:

"Ens ve una onada de fred rigorós, intens, no equiparable al que hem tingut dos anys enrere. Una onada de fred que totes les prediccions diuen que vindrà a partir d'aquest dimarts al matí i que s'anirà intensificant. Una situació que podria suposar que bona part de Catalunya pugui estar en temperatures sota zero, especialment de matinada. Un fred excepcional."

Sobre les nevades, el conseller ha afegit: "Tot ens fa pensar que aquest episodi de neu que hi hagut en aquestes comarques, segons les prediccions meteorològiques, pot anar de baixa pel que fa a neu. Això no vol dir que hi haurà indrets on aquesta neu es mantindrà i carreteres que es poden veure afectades".

El titular d'Interior ha dit que, fins aquest migdia, hi ha tres carreteres tallades i deu que requereixen de l'ús de cadenes. Jané creu que s'ha actuat a temps: "Hi ha hagut una bona anticipació per part de carreteres de la Generalitat, dels titulars de les concessionàries d'autopistes i també de carreteres de l'Estat. S'ha anticipat bé perquè no anés a més aquest episodi de neu". Les nevades intenses han afectat fins ara 69 rutes del transport escolar amb un total d'uns 800 alumnes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut