Madrid

Intercepten una enorme partida de cocaïna camuflada entre tones de pop congelat

Cocaïna camuflada en un carregament de pop congelat. Això és el que han interceptat les policies espanyola i portuguesa al port de Lisboa. En un carregament procedent de Veneçuela, s'hi ha trobat una quantitat indeterminada de clorhídric de cocaïna, amb un pes brut de 9,4 tones, inclòs el gel. L'operació policial ha permès desarticular una organització que operava en diversos punts de la Península i que pretenia introduir a Europa gran quantitat de cocaïna. Vuit persones estan detingudes.

Actualitzat
Les policies espanyola i portuguesa han interceptat al port de Lisboa una enorme partida de cocaïna que havia arribat des de Veneçuela camuflada entre tones de pop congelat. Encara s'ha de determinar la quantitat total de droga, que estava dins un contenidor frigorífic que duia 24 tones de pop. La droga estava camuflada en 235 de les 635 caixes que hi havia al contenidor i era enmig d'una solució aquosa que ha donat resultat positiu al test de cocaïna.

El clorhidrat de cocaïna havia arribat a Lisboa el 22 de desembre i les 235 caixes en què s'ha trobat tenen un pes de 9 tones i mitja incloent-hi el gel. El nou mètode de camuflatge de la droga, desconegut fins ara a Espanya i Portugal, és el que més ha sorprès les policies de tots dos estats.

A banda, l'operació ha permès detenir 8 persones en territori espanyol i portuguès i desarticular una organització criminal que pretenia introduir grans quantitats de cocaïna a Europa. S'han fet escorcolls a domicilis de diverses ciutats espanyoles i portugueses i s'han comissat 50.000 euros en efectiu, ordinadors, telèfons mòbils, PDA, cotxes d'alta gamma i documentació relacionada amb tràfic de drogues i blanqueig de capital.
Anar al contingut