Intercanvi de retrets entre els partits a la recta final de la campanya

Els partits polítics esgoten el temps de campanya i treuen tot el seu "savoir-faire" per atraure els indecisos i arrossegar els votants descoratjats. L'economia i l'intercanvi de retrets sobre les propostes del contrincant han centrat els diferents actes dels candidats.

Actualitzat
La candidata del PSC, Carme Chacón, aposta perquè s'impulsi la pròxima legislatura una reforma del Senat per convertir-lo en una veritable cambra de representació territorial. Per això demana al PP que també s'impliqui. "És insòlit que després de 30 anys d'un país tan descentralitzat com aquest, continuem amb un Senat que és una mera fotocòpia del Congrés. Si ha de ser així el Senat, ens surt caríssim. Li torno a demanar al PP, pel bé d'aquest país, la reforma del Senat. Fins i tot Fraga els hi passa de modernitat i per l'esquerra".

Després que alguns partits catalans han qüestionat la feina feta pels 25 diputats del PSC a Madrid, Chacón defensa que tinguin més visibilitat al Congrés. "Em preocupa la poca visibilitat d'aquesta feina. Per això la proposta que han fet els alcaldes de Lleida i de Sabadell, que busquen més visibilitat d'aquesta feina, em sembla encertada".

En una conferència col·loqui la candidata socialista no ha volgut aclarir el seu futur polític ni si optarà a liderar el PSOE. Això sí, ha deixat clar que ho pot fer perfectament una dona i catalana.

El candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, reivindica el paper de CiU en la construcció de l'Estat del Benestar i acusa l'anterior govern tripartit d'haver estat a punt de dinamitar-lo. "A Catalunya l'Estat del Benestar Social l'ha construït tota la societat, però políticament qui ha fet possible la construcció ha estat CiU. Ha estat aquests últims set anys quan s'han posat les bases per desmantellar i posar en perill l'Estat del Benestar Social que havíem creat entre tots".

Duran ho ha dit en un acte a la seu de l'ONCE a Barcelona. Aquest dimecres tanca campanya a Girona.

Espanya complirà els objectius de dèficit que marca Brussel·les si el PP guanya les eleccions. Ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" el candidat del PPC, Jorge Fernández Díaz. "Nosaltres complirem el pacte a què va arribar l'actual govern espanyol, el que presideix el senyor Zapatero, amb la UE, per aconseguir aquest any el límit de dèficit i que serà l'any 2013 del 3%".

Fernández Díaz defensa que la reducció del dèficit s'aconseguirà amb una reducció de la despesa, però també amb un augment dels ingressos, cosa que està supeditada a la reactivació econòmica.

El candidat d'Esquerra, Alfred Bosch, ha anunciat que la primera iniciativa que portaran al Congrés després del 20-N és una proposició de llei que reconegui el dret a l'autodeterminació de Catalunya i els mecanismes legals per exercir-lo. Admet que és un objectiu difícil i que la cambra espanyola pot ser només el primer escenari d'un llarg camí. "Sabem que té poques possibilitats de prosperar, però no per això nosaltres deixarem de fer el que és conseqüent amb les nostres conviccions. I si això, efectivament, és descartat, quan haguem esgotat totes les instàncies espanyoles, doncs també anirem a les instàncies judicials internacionals".

El candidat d'Iniciativa, Joan Coscubiela, s'erigeix com la veu dels treballadors al Congrés. L'exlíder de CCOO ha rebut el suport de mil sindicalistes. "La gent que signa aquest manifest i les persones a qui ells representen saben qui és el candidat Joan Coscubiela i saben amb qui s'estan jugant els diners, si voten la nostra candidatura".

A Capellades, a l'Anoia, Coscubiela ha criticat Duran i Lleida per no presentar propostes i apel·lar al vot de la por amb plantejaments com el govern de concentració.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut