Intel·lectuals i personalitats firmen un manifest contra l'1-O

El diari "El País" publica un manifest amb el títol "1 d'octubre, estafa antidemocràtica"

RedaccióActualitzat

"1 d'octubre, estafa antidemocràtica". Aquest és el títol del manifest que es pot trobar al diari "El País" a doble pàgina. Té 960 signants, que es presenten com a persones d'esquerres, de variada adscripció ideològica i de diverses cultures polítiques, i que criden a no participar en el referèndum de l'1 d'octubre.

Hi ha personalitats com Rosa Maria Sardà, Isabel Coixet, Javier Mariscal, Juan Marsé, Javier Cercas o Mónica Randall. També s'hi han afegit personalitats de la resta d'Espanya, com Miguel Ríos, Cristina Almeida o Marisa Paredes. 

 

El text comença dient que "la convocatòria de l'1-O feta per Puigdemont i el seu govern és una trampa per a tota la societat catalana" que no poden avalar amb el seu vot. 

Tot seguit, els signants donen cinc raons per les quals -consideren- la convocatòria de l'1 d'octubre és una "estafa antidemocràtica": Diuen que no és transparent, que no hi ha un mínim de participació, que s'ha relegat i marginat les forces de l'oposició, que s'han aprovat de manera exprés tant la llei del referèndum com les lleis de la desconnexió perquè -diuen- busquen una declaració unilateral d'independència i no que el poble català decideixi lliurement i conscient.

I cinquè, consideren que l'1 d'octubre és una convocatòria unilateral perquè el govern i els seus impulsors -diuen- tan sols representen el 36% del cens electoral. 

Per acabar, conclouen: "Rebutgem l'1-O com una estafa antidemocràtica". I criden a no participar en aquesta convocatòria, perquè creuen que és l'oposat a un exercici de lliure decisió del poble de Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut