Intel·lectuals i eurodiputats veuen injustificable el silenci d'Europa sobre Catalunya

En una carta oberta als presidents de la Comissió Europea, asseguren que Rajoy està violant drets bàsics i llibertats garantides per la Convenció Europea de Drets Humans

Actualitzat

Un grup format per un centenar de polítics, intel·lectuals i eurodiputats han enviat una carta oberta als presidents de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i del Consell Europeu, Donald Tusk, en què qualifiquen d'injustificable el silenci d'Europa davant la crisi catalana.

En la carta es diu que, per defensar la indivisibilitat i la sobirania de l'estat espanyol, el govern de Mariano Rajoy "està violant drets bàsics i llibertats garantides per la Convenció Europea de Drets Humans". Per això consideren que la qüestió no pot ser considerada un afer intern i insten les institucions europees a trencar el silenci i a assumir un paper de mediació.

"L'estat de dret -s'argumenta en la carta- inclou també la protecció dels drets fonamentals i llibertats."

I s'afegeix que la Unió Europea ha reiterat que la violència no pot ser un instrument per resoldre problemes polítics.

La carta també denuncia la versió "mutilada i reduccionista" que fa el govern espanyol del concepte d'"estat de dret" i el risc que comporta per a les institucions europees assumir-la. I acaba advertint que això pot representar la pèrdua de la confiança dels ciutadans.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut