Madrid

Institucions Penitenciàries investigarà el vídeo de Junqueras, Romeva i Forn a Estremera

L'advocat Andreu Van den Eynde demana que s'aclareixin els fets i que "no torni a passar"

RedaccióActualitzat

Institucions Penitenciàries investigarà la gravació de les imatges filtrades d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joquim Forn a Estremera. Aquesta secretaria, que depèn del Ministeri de l'Interior, diu que pren la decisió a instàncies pròpies per aclarir els fets.

L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, ja va enviar aquest dimecres mateix un fax al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i també que "no torni a passar".

En declaracions a RAC1, l'advocat creu que algú ha fet "negoci" amb les imatges, de les quals va tenir coneixement dues hores abans de la seva publicació.

Aquest matí, la nova consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat que el Ministeri de l'Interior obri una investigació per saber com s'han gravat i difós. 

També l'associació de magistrats Jutges per la Democràcia havia demanat a Institucions Penitenciàries que obrís un expedient.

A l'enregistrament difós pel diari "Ara", es veu els 3 polítics en la seva activitat diària dins el centre: impartint classe als reclusos, escrivint un diari personal, fent tasques dins la cel·la o al patí de la presó.

Des de l'entorn de Junqueras, Romeva i Forn també s'han mostrat molt crítics i indignats perquè creuen que se'ls vulnera el dret a la intimitat i a la pròpia imatge.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaOriol JunquerasRaül RomevaJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut