Barcelona

Instal·len pilones per protegir la Rambla de Barcelona d'atacs terroristes

Obstacles com les pilones o les jardineres i els cubs de formigó són les mesures de seguretat que s'apliquen a les zones de vianants més concorregudes de la ciutat

Actualitzat
Aquest dimecres s'han instal·lat a la Rambla de Barcelona unes pilones que serveixin d'obstacle a atemptats terroristes com el que hi va haver el 17 d'agost quan una furgoneta va envestir els vianants causant la mort a 14 persones i més de 100 ferits a Barcelona.

 

S'hi han instal·lat unes pilones cilíndriques més gruixudes que les habituals, al pas de vianants, que és la zona més ampla per on un vehicle pot accedir al passeig. Se n'instal·laran fins a 50 pilones a la Rambla.

 

 

La Rambla ja té altres obstacles col·locats per aconseguir el mateix efecte, com uns grans testos amb arbres o jardineres repartits a la part alta de la via.

 


La Junta Local de Seguretat de Barcelona va acordar el mes de novembre adoptar aquestes mesures en matèria antiterrorista de protecció en zones cèntriques i de gran afluència de vianants. En aquest sentit es va convertir els voltants de la Sagrada Família en zona de vianants i instal·lar obstacles mòbils provisionals com arbres, jardineres i blocs de formigó.

Després dels atemptats del 17 d'agost es va crear un grup d'anàlisi que va aconsellar a la Junta l'adopció d'aquestes mesures addicionals de seguretat.
Aquest grup el formen l'Ajuntament de Barcelona, en les àrees de seguretat, prevenció Guàrdia Urbana, Bombers, urbanisme, mobilitat, turisme i els Districtes, a més dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut