Girona

Instal·laran 159 parcs per fer exercici a les comarques gironines

Els habitants de les comarques gironines ho tindran més fàcil per fer exercici. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, s'instal·laran 159 parcs urbans de salut a tota la demarcació. Seran parcs similars als infantils, però amb aparells pensats per fer treballar el cos. Cada parc tindrà entre 8 i 12 aparells fets amb fusta i metall inoxidable, adients per fer-hi exercicis, com ara estiraments, que podran receptar els metges de capçalera. De fet, els facultatius podran receptar fer exercici als pacients, en comptes de prescriure'ls un medicament, en una experiència pionera a tot l'Estat. A més, els parts comptaran amb l'assistència d'un fisioterapeuta. En total, n'hi haurà a 124 municipis.

Actualitzat
El gerent del DipSalut, Marc Alabert, ha explicat a Catalunya Ràdio que hi haurà aparells que simularan "la força que es fa empenyent el carro de la compra o que simulen l'elasticitat necessària per arribar a un prestatge alt", entre d'altres. Els municipis podran decidir que algunes de les sessions d'activitat física que es facin en instal·lacions municipals es traslladin puntualment a aquests equipaments, dels qual se'n pot veure un prototip en aquest enllaç.

Els parcs s'instal·laran en parcs urbans i a l'inici o el final de possibles itineraris de salut que indicaran els mateixos ajuntaments, en llocs com ara Olot, Figueres, Crespià o Riells i Viabrea. Es preveu que totes les instal·lacions estaran en servei la primavera que ve.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut