Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Inspecció de Treball investiga si ERC va contractar Ausàs perquè pogués cobrar l'atur

Esquerra Republicana, el partit de l'exconseller, hauria creat una associació anomenada Avancem cap a la Sobirania i hauria contractat Ausàs com a únic treballador durant vint-i-sis dies. Quan se li va extingir el contracte, es va liquidar també l'associació, que estava registrada amb domicili social al mateix edifici que la seu d'ERC.

RedaccióActualitzat
Inspecció de Treball investiga si ERC va contractar l'exconseller Jordi Ausàs només perquè pogués cobrar l'atur, segons publiquen aquest dimarts diversos mitjans. Esquerra Republicana, el seu partit, hauria creat una associació anomenada Avancem cap a la Sobirania i hauria contractat Ausàs com a únic treballador durant vint-i-sis dies. Quan es va extingir el contracte d'Ausàs, es va liquidar també l'associació, que estava registrada amb domicili social al mateix edifici que la seu d'ERC.

La intenció seria que Ausàs, que havia estat autònom fins poc abans de ser contractat, pogués cotitzar a la Seguretat Social el temps que li faltava per beneficiar-se de l'atur. Esquerra Republicana ha negat aquest fet i ha afegit que l'objectiu de l'associació era l'assessorament, i que es van pagar 1.500 euros a Ausàs per un informe sobre l'organització territorial de Catalunya. El partit emetrà un comunicat.

L'exconseller de Governació Jordi Ausàs va ser apartat de militància d'ERC després de ser detingut per presumpte tràfic de tabac.
Anar al contingut