Laura Mintegi, candidata a lehendakari d'Euskal Herria Bildu, parla amb el candidat del PNB, Iñigo Urkullu (Foto EFE)
Iñigo Urkullu amb l'altra candidata a lehendakari, Laura Mintegi (Foto EFE)
Vitòria

Iñigo Urkullu l'han elegit nou president del govern basc amb els vots del PNB

El Parlament Basc ha designat aquest matí Iñigo Urkullu com a nou lehendakari, per majoria simple i en segona votació. Demà passat, Urkullu jurarà el seu càrrec i anunciarà la composició del seu govern.

RedaccióActualitzat
A la votació d'aquest matí, Iñigo Urkullu s'ha convertit en el cinquè president del govern basc de la democràcia gràcies al suport dels 27 diputats del seu partit, el Partit Nacionalista Basc. Els socialistes, els populars i UPyD s'hi han abstingut.

El candidat del PNB l'han designat lehendakari de la desena legislatura per la majoria simple dels 75 escons de la cambra, després que a la sessió d'investidura d'ahir no aconseguís la majoria absoluta necessària per sortir elegit en primera volta.

L'altra candidata a lehendakari que s'ha presentat, Laura Mintegi, d'Euskal Herria Bildu, ha rebut únicament els vots de la seva formació.

La presidenta del Parlament Basc, Bakartxo Tejeria, comunicarà la designació al rei a través d'un correu certificat a causa de la convalescència del monarca per l'operació de maluc. I aquest dissabte, Iñigo Urkullu jurarà el càrrec a la Casa de Juntes de Gernika i donarà a conèixer els noms dels membres del seu govern.

 

Anar al contingut