El nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna
El nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna

Íñigo de la Serna fa el salt de l'alcaldia de Santander a Foment

Enginyer de Camins, l'any 2003 va entrar a l'Ajuntament de Santander com a regidor de Medi Ambient i, quatre anys després, va ser escollit alcalde

Actualitzat

Després de tretze anys en la política municipal, Íñigo de la Serna substitueix Ana Pastor al capdavant del Ministeri de Foment. Nascut a Bilbao, De la Serna es va traslladar a la capital cantàbrica de petit, on ha desenvolupat tota la seva carrera política. Enginyer de Camins, l'any 2003 va entrar a l'Ajuntament de Santander com a regidor de Medi Ambient i, quatre anys més tard, va ser escollit alcalde amb una majoria absoluta que va repetir quatre anys més tard.

Durant el seu segon mandat a l'alcaldia va ser escollit president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, substituint precisament Juan Ignacio Zoido, des d'aquest dijous ministre de l'Interior. Apassionat del medi ambient i del cinema, és aficionat a l'esport, especialment el bàsquet i sortir a córrer, en les eleccions de l'any passat va perdre la majoria absoluta, però va poder conservar l'alcaldia gràcies a un acord amb Ciutadans.

Des del ministeri, els principals reptes que haurà d'afrontar és la liberalització del ferrocarril, el mercat immobiliari, la situació de les autopistes de peatges o la finalització de les línies d'alta velocitat en curs. Precisament en aquest sentit, en els darrers temps des de Cantàbria s'ha reclamat insistentment un tren d'alta velocitat que arribi a Madrid en tres hores. Des del punt de vista de Catalunya, a De la Serna se li reclamaran més inversions i una solució al caos diari a a xarxa de trens de Rodalies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut