Dolors Camats al Consell Nacional d'Iniciativa.
Camats creu que per canviar-ho i decidir-ho tot, s'ha de fer des del Parlament.
Barcelona

Iniciativa vol que es voti la comissió d'investigació a Pujol el mateix dia que la llei de consultes

Camats afirma que és imprescindible tirar endavant la consulta i fer net amb el "cas Pujol" i els casos de corrupció

RedaccióActualitzat

ICV posa al mateix sac la consulta i el "cas Pujol". La formació ecosocialista considera que per canviar el país és imprescindible anar a votar, però també fer net amb la compareixença de Pujol i els casos de corrupció. I vol fer-ho des del Parlament.

La coordinadora nacional d'Iniciativa, Dolors Camats, ha demanat que el Parlament voti l'obertura d'una comissió d'investigació sobre el patrimoni ocult de l'expresident de la Generalitat el mateix dia que s'aprovi la llei de consultes.

Durant la seva intervenció al Consell Nacional que la formació ha fet aquest dissabte, Camats ha afirmat que de la mateixa manera que és imprescindible tirar endavant la consulta també ho és fer net amb el "cas Pujol". La coordinadora nacional d'Iniciativa ha afegit que per canviar-ho i decidir-ho tot, s'ha de fer des del Parlament.

"No tenim cap problema a fer-ho el mateix dia: una és imprescindible per a l'altra per salvar i preservar la democràcia."

Camats ha criticat que "alguns veuen incompatible fer neteja en la política catalana i avançar cap a la consulta" mentre que ICV considera que els dos aspectes persegueixen el mateix objectiu: defensar la democràcia.

La comissió, que previsiblement tirarà endavant amb els vots de tota l'oposició --després que PP, PSC i C's hagin donat suport a la petició impulsada per ERC, ICV-EUiA i CUP-- investigarà no només el cas de Pujol, sinó les modalitats de frau i evasió fiscal i les pràctiques de corrupció en contractació públic-privada.

"La impunitat al voltant de Pujol, del pujolisme i de Convergència s'acaba"

Camats ha tingut paraules dures per a Pujol. Ha afirmat que la confessió que ha tingut diners sense regularitzar a l'estranger és molt greu "sobretot per a CiU", per com ha respost i per no querellar-se contra ell.

Per Camats, el principal problema dels comptes ocults declarats per l'expresident Jordi Pujol no és que no hi hagi hagut persecució, sinó que hi ha hagut permissivitat davant el frau fiscal i amnistia a l'evasió fiscal.

"La impunitat que durant anys hi ha hagut al voltant de Pujol, del pujolisme i de Convergència s'acaba", segons Camats, que assegura que ICV no permetrà utilitzar les institucions públiques ni la democràcia a favor d'interessos privats.

Anar al contingut