Barcelona

Iniciativa proclama la nova direcció amb Marta Ribas i Ravid Cid a la coordinació general i Urtasun com a portaveu

La nova direcció de la formació ha estat escollida amb el 91,6% dels vots a favor de la militància

RedaccióActualitzat

El Consell Nacional d'Iniciativa-Verds renova direcció. Els elegits per encapçalar la formació i substituir Dolors Camats i Joan Herrera són els integrants de l'única candidatura que ha concorregut a les primàries.

La diputada Marta Ribas i David Cid són els nou coordinadors generals i l'eurodiputat Ernest Urtasun actuarà com a portaveu i serà la cara visible dels ecosocialistes.

La nova direcció de la formació ha estat escollida amb el 91,6% dels vots a favor de la militància. Un 2,3% han estat en contra, 5,2% en blanc i 0,9% nuls. És el resultat d'una votació en què, del 7 a l'11 de març, han votat un 46,25% de les 5.680 persones que podien fer-ho.

Govern del canvi a Espanya

Després d'un llarg aplaudiment a Joan Herrera i Dolors Camats, la direcció sortint, el nou portaveu ecosocialista ha fixat "el necessari reforçament" d'ICV com a "pas previ imprescindible" per bastir un nou subjecte polític a l'esquerra.

Urtasun, a més, ha apostat per un govern de canvi a l'Estat i per això ha instat els socialistes a deixar de "jugar" amb C's, entre d'altres, per evitar noves retallades.

Camí a la confluència

La formació ecosocialista ha fet un procés de renovació interna en ple debat sobre la confluència amb Podem i altres forces d'esquerres. Urtasun ja ha dit que es vol construir un nou espai de confluència entre formacions d'esquerres que defugi les coalicions, sense que Iniciativa desaparegui.

Ribas i Cid també defensen la confluència. Marta Ribas: 

"Volem fer una cooperativa política que permeti que tothom que vulgui venir a compartir l'objectiu polític que volem - guanyar la sobirania real de Catalunya i per tant el dret a decidir i fer un país just - pugui sumar amb el seu capital"

David Cid:

"La proposta nacional que nosaltres tenim és la millor per a Catalunya i també és la millor per a bona part de la gent que és independentista."

ICV vol avançar cap a la confluència de forma progressiva i consensuada. Volen que tingui la mateixa denomninació a totes les institucions, però deixant clar que això no és incompatible amb mantenir vives les seves sigles.

El Consell Nacional també avalua la ponència política. El punt de partida és treballar per més democràcia, més llibertat, més justícia social i més justícia de gènere.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut