Sant Feliu de Llobregat

Iniciativa presenta 300 candidatures a les eleccions municipals

Iniciativa per Catalunya - Verds (ICV) presentarà 300 candidatures a les properes eleccions municipals del maig, un centenar més que en els comicis de fa quatre anys, segons ha anunciat la formació ecosocialista en el consell nacional d'aquest dissabte, en el qual han definit el seu programa electoral. El president del partit, Joan Saura, ha indicat que el principal objectiu és consolidar-se com a tercera força municipal, mantenir el seu creixement a Barcelona i les alcaldies que governen i recuperar-ne alguna, com Sant Feliu de Llobregat, en què van ser la força més votada, però un pacte de PSC, ERC i CiU va deixar-los a l'oposició.

Actualitzat

Per Saura, "l'increment de les candidatures presentades a tot Catalunya significa definitivament que la nostra coalició no és una formació metropolitana de Barcelona, que ho ha deixat de ser ja els últims anys, sinó que en aquests moments el nostre creixement es produeix en tot el territori en tots els sectors socials". El màxim dirigent d'ICV s'ha mostrat convençut que "les eleccions municipals tornaran a ser un moment de creixement i eufòria per a la coalició".

Aquest és el cop que Iniciativa presenta més candidatures, superant fins i tot les quantitats presentades en l'etapa del PSUC. Els ecosocialistes presenten llistes en totes les poblacions catalanes de més de 50.000 habitants i, segons el responsable de política municipal, Lluís Tejedor, un dels seus objectius és incrementar la presència "als municipis de menys de 10.000 habitants i sumar vots a l'àrea metropolitana".

Tejedor també ha explicat que en les candidatures "hi ha un increment de dones i de joves, que estan situats en posicions amb moltes probabilitats que surtin elegits i puguin ocupar càrrecs de responsabilitat". El programa electoral ecosocialista pivota sobre tres eixos: la cohesió social, l'ecologia i l'increment de la participació ciutadana en el dia a dia i en la presa de decisions.

Anar al contingut