Barcelona

Iniciativa dóna el tret de sortida al relleu d'Herrera i Camats amb una candidatura continuista amb tres noms

Ja s'ha presentat una candidatura per fer el relleu a la coordinació nacional formada per tres noms: Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun

RedaccióActualitzat

Iniciativa per Catalunya encara el relleu de la seva direcció. El partit ha aprovat en un consell nacional el calendari i el reglament de les primàries per escollir els nous coordinadors nacionals que han de substituir Dolors Camats i Joan Herrera.

En el mateix consell nacional ja han aparegut tres noms. Es tracta d'una candidatura encapçalada per la diputada de Catalunya Sí que Es Pot Marta Ribas, amb el coordinador d'ICV a Barcelona, David Cid, i l'eurodiputat Ernest Urtasun.

Urtasun opta a ser portaveu de la formació, un càrrec que compaginaria amb la seva feina a Brussel·les.

 

Aquesta candidatura es presenta com a continuista. Tots tres volen un partit que representi "el nou PSUC del segle XXI" i aposten per aprofundir en el camí de confluència amb altres forces. Un camí que anomenen de cooperativa política. 

És la primera vegada es presenten tres persones juntes a les primàries d'ICV. Fins ara, primer s'elegia el o els coordinadors i després aquesta mateixa direcció era la que proposava un equip, en què s'incloïa el portaveu, perquè ho aprovés el Consell Nacional.

Primàries la segona setmana de març

Dilluns comença el període de recollida d'avals i podrien aparèixer més candidatures. Els avals es poden obtenir fins al 22 de febrer. Calen almenys 50 per poder participar a les primàries.

La campanya electoral se celebrarà entre el 22 de febrer i el 6 de març. Les votacions es faran entre el 7 i l'11 de març.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut