Santa Coloma de Gramenet

Inhabilitada la directora del centre de menors Petit Príncep, acusada de maltractament psicològic

La directora nega les acusacions. La fiscalia té constància del cas des del febrer, però, de moment, no ha actuat

RedaccióActualitzat

S'han destapat greus negligències en un centre de menors de Santa Coloma de Gramenet. La directora del centre Petit Príncep, Elisa Trujillo, i la seva germana, responsable de salut, estan inhabilitades, tot i que neguen les acusacions, que inclouen maltractaments psicològics als nens. La fiscalia té constància del cas des del febrer, però, de moment, no ha actuat.

Els fets es coneixen arran d'una denúncia feta davant del síndic de greuges. S'acusa la directora del centre de tracte discriminatori, maltractament psicològic i negligències. Es denuncia, per exemple, que una falta de control dels medicaments va propiciar intents de suïcidi de dues nenes que hi residien. També que la directora s'enduia de viatge sempre uns nens i no uns altres, i que no es garantia una alimentació adequada.

La directora, que ha estat al capdavant del centre durant vint anys, explica que "tot és molt relatiu", però que "maltractaments purs i durs no n'hi ha hagut." Trujillo, que ha parlat amb TV3, es pregunta si "llançar un got d'aigua per aturar un nen és un maltractament", i contesta que no.

L'advocada de l'exdirectora assegura que, "si uns fets tan greus fossin certs, la fiscalia de menors ja hauria actuat". La Generalitat assegura que al febrer va entregar un informe complet a la fiscalia, però que no ha rebut cap petició d'aquest organisme.

El ministeri fiscal sí que va actuar contra un dels fets que justament denunciava el síndic l'octubre de l'any passat. Advertia del risc que suposava que un dels joves tutelats, amb discapacitat psíquica i actitud sexualitzada, portador del virus de la sida, estigués compartint habitació amb nens més petits. Tot i l'advertiment, no es van prendre les mesures necessàries per evitar una agressió sexual que finalment va succeir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut