Bogotà

Ingrid Betancourt compleix sis anys en mans de les FARC

Sis anys, uns 2.200 dies, són els que fa que Ingrid Betancourt viu en l'ombra de la selva, en mans de les FARC. Els familiars i amics de l'excandidata presidencial segrestada per la guerrilla colombiana continuen lluitant pel seu alliberament. Diversos centenars de persones han fet una gran cadena humana davant l'ajuntament de París, en un acte de solidaritat amb els centenars d'ostatges retinguts. Després, el president francès, que està portant a terme gestions per al seu alliberament, s'ha reunit amb els fills i l'exmarit de Betancourt. Tot plegat, en un nou pas per donar visibilitat al cas i aconseguir canviar la decisió de la guerrilla.

Actualitzat
A Bogotà també s'ha recordat el sisè aniversari del segrest de Betancourt. Una missa oficiada pel nunci apostòlic, Aldo Cavalli, ha servit per retre homenatge a l'ostatge més famós de les FARC. A la celebració litúrgica hi han assistit, a més de la família de l'excandidata presidencial, els simpatitzants del Comitè de Suport a Betancourt, familiars de segrestats i persones que li donen suport i insten a un acord humanitari amb les FARC.

El record de Betancourt també ha estat present en altres països on es commemora aquesta data amb diferents actes, però tots amb un mateix objectiu: instar les parts a un acord per la seva posada en llibertat. A París, diversos centenars de persones, convocades pels comitès de suport a Betancourt, han format una cadena humana per recordar tots els ostatges de les FARC. Pancartes, fotografies i samarretes feien al·lusió al captiveri d'Ingrid Betancourt.

El mateix president francès, Nicolas Sarkozy, ha rebut al palau de l'Elisi els fills de la política segrestada, el seu exmarit i l'exparlamentària colombiana Consuelo González, alliberada per les FARC el 10 de gener després de sis anys i mig de captiveri.

Els familiars de la política francocolombiana asseguren que cal trobar una solució negociada al conflicte. Per accelerar la resolució han demanat la participació del govern de Veneçuela com a mediador, a qui les FARC podrien entregar pròximament quatre ostatges més. El govern colombià, però, ho descarta.

Betancourt va ser segrestada juntament amb la seva companya de candidatura a la presidència colombiana, Clara Rojas, que va ser alliberada el 10 de gener per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia. L'excandidata és una més dels 44 ostatges que les FARC volen intercanviar per mig miler de guerrillers empresonats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut