Una bicicleta d'alta gamma desmuntada i perfectament empaquetada per ser enviada a Romania després de ser sostreta presumptament per una banda …
Una bicicleta d'alta gamma desmuntada i perfectament empaquetada per ser enviada a Romania després de ser sostreta presumptament per una banda de lladres que actuava al Baix Llobregat i Vallès Occidental. Pla general. (horitzontal)

Ingressen a presó dos homes per robar bicicletes que després desmuntaven i enviaven a Romania

Actualitzat

ACN Barcelona.-Dos homes de 23 i 27 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona van ser detinguts el passat 31 d'octubre a Martorell com a presumptes autors de sis robatoris amb força, cinc a la ciutat de Sant Andreu de la Barca i un a Sabadell. Cercaven principalment bicicletes d'alta gamma, que posteriorment desmuntaven i embalaven les peces per tal d'enviar-les a Romania a través d'una empresa de missatgeria. Segons informen els Mossos d'Esquadra, eren experts en accedir a l'interior dels habitatges escalant pels edificis i entrant pels balcons. Els detinguts van ser interceptats junt amb una jove de 22 anys de nacionalitat romanesa a l'Estació de França de Barcelona, quan es disposaven a sortir del país. Sumen 18 antecedents i van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona, el qual va decretar l'ingrés a presó dels dos homes i la llibertat amb càrrecs de la dona detinguda.

Els fets es remunten a la matinada del 17 d'octubre quan es van cometre cinc robatoris amb força a Sant Andreu de la Barca. En tots els casos els lladres havien escalat fins accedir a l'interior de l'habitatge pel balcó i havien sostret bicicletes de gamma alta dels domicilis. La destresa dels lladres era tal, que un dels robatoris es va fer en un pis que es troba a la quarta planta de l'edifici. Els agents van poder ubicar els presumptes autors dels robatoris a la població de Cornellà de Llobregat i, després d'estrènyer la investigació al voltant dels seus moviments, van poder determinar que els homes desmuntaven les bicicletes sostretes i les enviaven mitjançant una empresa de missatgeria amb destinació Romania. Els investigadors van trobar proves de l'enviament, per part d'aquest grup, d'un mínim de 37 bicicletes. D'aquestes, la policia en va poder recuperar dues, sostretes a Sant Andreu de la Barca i Sabadell, que ja estaven preparades per a ser enviades. Davant l'evidència dels fets investigats, els Mossos van detenir els dos homes el dilluns 31 d'octubre a l'Estació de França de Barcelona, tot just quan es disposaven a sortir del país en direcció a Romania. En el moment de la detenció, un dels dos homes anava acompanyat d'una dona, també romanesa, de 22 anys i amb veïnatge desconegut que també va ser detinguda, ja que duia a sobre dos telèfons mòbils denunciats com a sostrets durant el mes d'octubre a estacions de metro de Cornellà de Llobregat. Els detinguts, que sumen 18 antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona el qual va decretar l'ingrés a presó dels dos homes i la llibertat amb càrrecs de la dona detinguda.

Anar al contingut