Girona

Ingressen a la presó tres dels detinguts per sabotejar la línia de tren de Girona

El jutge de guàrdia de Girona ha ordenat l'ingrés a la presó de tres dels acusats de participar en un sabotatge a la línia que enllaça Barcelona i Portbou. Els tres detinguts, majors d'edat, haurien col·locat una biga de ferro a les vies entre Girona i Celrà el 29 de març passat. El maquinista va frenar, però no va poder evitar passar per sota l'obstacle. El tren va quedar danyat i la biga podria haver provocat ferides als passatgers, perquè va obrir el terra del vagó i va arribar a arrencar dos seients, on no hi havia cap dels 170 usuaris. Pel que fa als dos menors acusats dels mateixos fets, encara els ha de citar la Fiscalia de Menors.

Actualitzat
Presumptament, els detinguts van col·locar al mig de la via, entre Girona i Celrà, un tros de rail de dos metres de llargada, una bombona de butà, una bateria de cotxe, un pilar de formigó i una pica metàl·lica, que tenien marques de passat per una altra envestida d'un tren.

Renfe i Adif van denunciar el sabotatge i els Mossos d'Esquadra van identificar-ne els presumptes autors a partir de diversos indicis i de les declaracions de testimonis.

Els detinguts adults tenen entre 29, 40 i 43 anys i són de nacionalitat marroquina i romanesa. Els Mossos mantenen oberta l'operació i no descarten més detencions.
Anar al contingut