L'Alzheimer afecta les persones grans.
Uns 14 milions d'europeus i 5 milions de nord-americans tenen problemes de memòria.
Regne Unit

Ingerir grans quantitats de vitamina B pot retardar, i fins i tot aturar, l'Alzheimer

Nou avenç sobre l'Alzheimer. Un estudi portat a terme per científics de la Universitat d'Oxford, juntament amb altres investigadors noruecs, i publicat per la Public Library of Science One, conclou que dosis massives de vitamina B poden retardar, i fins i tot aturar, l'Alzheimer a les persones grans. En concret, l'estudi ha demostrat que s'ha reduït el ritme de l'atròfia del cervell un 30% de mitjana i fins a un 50% en alguns casos.

Actualitzat
Investigadors de la Universitat d'Oxford, juntament amb altres de noruecs, han descobert que si es prenen diàriament píndoles de vitamina B12, B6 i B9 es retarda la reducció de la mida del cervell que es produeix amb l'edat. De fet, en l'estudi, que ha durat dos anys i en què han participat 168 avis, s'ha demostrat que s'ha reduït fins a un 50% el ritme de l'atròfia del cervell, tot i que, de mitjana, es tracta d'un 30%.

Tot i els esperançadors resultats, els investigadors es mostren prudents i diuen que és prematur recomanar la ingesta d'aquests tipus de suplements vitamínics a les persones grans abans d'avaluar-ne tots els riscos i beneficis.

En les proves, es van utilitzar 300 dosis de més a la ingesta recomanada de vitamina B12 i quatre vegades els nivells recomanats d'àcid fòlic. D'aquesta manera, van fer servir aquesta vitamina com un fàrmac i no com un suplement. És per això que els científics alerten que encara han d'investigar si hi ha riscos associats.

Els investigadors van donar la dosi de les tres vitamines B a 84 persones, mentre que 84 més van rebre el placebo. Dos anys després, els escàners van demostrar que els cervells dels qui havien pres les vitamines s'havien reduït menys, només un 0,76% l'any, mentre que als que havien pres el placebo se'ls havia reduït un 1,08%. Una diferència, que és del 31% en el ritme de reducció. A més, l'estudi, publicat per la Public Library of Science One, va demostrar que els avis que havien respost millor al tractament van aconseguir disminuir fins a un 53% el ritme de reducció de la mida del cervell.

Reduint els nivells d'un aminoàcid

Els investigadors creuen que les vitamines B van disminuir l'atròfia cerebral reduint els nivells d'un aminoàcid que és a la sang i que es coneix com a "homocisteïna". Les persones que tenien un nivell més alt d'aquest aminoàcid van ser, precisament, les que més es van beneficiar del mètode.

La vitamina B la trobem en la carn i els cereals integrals. Contribueix al creixement i la divisió cel·lular, enforteix el sistema immunològic, i manté sanes la pell i l'estructura òssia.

Uns catorze milions d'europeus i cinc milions de nord-americans tenen problemes de memòria i altres funcions mentals, cosa que es coneix com a "deteriorament cognitiu lleuger", que pot degenerar en l'Alzheimer.
Anar al contingut