Informe PISA: els alumnes catalans, els que més milloren en ciències, juntament amb els portuguesos

Catalunya queda per sobre de la mitjana espanyola en una matèria en què, fa tres anys, hi havia quedat per sota

Actualitzat

Catalunya remunta en ciències i obté 504 punts en les darreres proves PISA, fetes públiques aquest dimarts. En la matèria en què s'ha focalitzat la darrera edició de l'informe, els alumnes catalans se situen en un nivell similar al dels suïssos (506), irlandesos (503) i belgues (502). Juntament amb Portugal, Catalunya és el territori que millora més en ciències: dotze punts respecte a l'anterior informe.

 

Igual que passa en comprensió lectora i matemàtiques, en ciències Catalunya queda per sobre de la mitjana espanyola i la dels països de l'OCDE, que es troba en 493 punts. Es tracta d'una dada significativa perquè, en els últimes proves PISA, Catalunya havia quedat per primera vegada sota la mitjana espanyola en ciències.

Els millors resultats, a Singapur

Per trobar els millors resultats, com és habitual, hem de mirar cap a l'Àsia: Singapur encapçala el rànquing, amb 556 punts, seguit del Japó (538 punts) i Estònia (534 punts), que destaca com el primer país europeu de la llista i perquè ha superat Finlàndia (531), que queda en cinquena posició.

A la cua en ciències hi ha la República Dominicana, amb 332 punts, precedida a força distància per Algèria (376) i Kosovo (378), que han participat en les proves per primera vegada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut