Elena de Borbó rebent el premi als aficionats a les corrides de toros de mans del torero Enrique Ponce (EFE)
Elena de Borbó rebent el premi als aficionats a les corrides de toros de mans del torero Enrique Ponce (EFE)
Madrid

Infanta Elena: "Estimar els toros és estimar aquesta Espanya on hi cabem tots"

Durant el lliurament d'uns premis taurins, Elena de Borbó s'ha manifestat "orgullosa" de la seva afició a "l'espectacle de la tauromàquia" perquè "enriqueix la convivència"

RedaccióActualitzat

La infanta Elena s'ha mostrat "orgullosa" de la seva afició als toros durant la gala de lliurament d'uns premis taurins que cada any concedeix el diari "ABC". La germana del rei ha dit que fer costat a les corrides de toros és també "estimar aquesta Espanya on hi cabem tots". En representació dels aficionats a la tauromàquia, guardonats en aquesta edició, Elena de Borbó ha recollit el premi de mans del torero Enrique Ponce.

En la seva intervenció en l'acte, la infanta ha subratllat la identitat dels espanyols amb els toros:

"Respecto els gustos de cadascú i per això em sento orgullosa de donar suport, en la mesura de les meves possibilitats, a l'espectacle de la tauromàquia. Estimar-lo és, sens dubte, estimar en una de les seves moltes i riquíssimes facetes aquesta Espanya on hi cabem tots, en una enriquidora convivència, basada en el respecte mutu."

 

 

La infanta Elena ha explicat que la seva passió pels toros la va heretar del seu pare, el rei Joan Carles, i dels seus avis, Joan de Borbó i Maria de la Mercè, i ha afegit que està molt contenta que els seus dos fills, Felip Joan Froilà i Victòria Federica, comparteixin aquesta afició.

En anys anteriors, el premi l'havien aconseguit toreros o ramaders, però aquesta vegada el jurat ha valorat "la il·lusió, la passió, la fidelitat, el respecte i l'esforç de tota l'afició taurina en temps de crisi, en què la tauromàquia es veu atacada per radicals moviments antitaurins". A l'acte hi han estat presents els ministres de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i de Defensa, María Dolores de Cospedal.

Fa uns dies, l'ONU va publicar un informe en què demana a Espanya que protegeixi els menors dels "efectes perjudicials" de les corrides de toros. El document, elaborat pel Comitè dels Drets del Nen, recomana concretament "prohibir la participació dels nens de menys de 18 anys com a toreros o com a espectadors en els esdeveniments de tauromàquia".

Anar al contingut