Jakarta

Indonèsia impedeix que un vaixell amb centenars d'immigrants entri al seu territori

L'ONU calcula que hi ha 8.000 persones procedents de Birmània i Bangladesh que van en vaixells a la deriva intentant arribar a Tailàndia, Indonèsia i Malàisia

RedaccióActualitzat

Milers d'immigrants procedents de Birmània continuen intentant arribar a Indonèsia, Malàisia i Tailàndia en diferents vaixells en unes pèssimes condicions. La majoria d'aquestes persones són de la minoria rohingya, un grup ètnic de religió musulmana, pobres entre els pobres als quals les autoritats birmanes no els reconeixen ni la nacionalitat. Molts d'aquests immigrants de Birmània i també de Bangla Desh han arribat aquests últims dies a l'illa de Sumatra, gràcies en gran part a l'ajuda de pescadors.

Però aquest divendres, l'Armada d'Indonèsia ha impedit que una embarcació que transportava centenars de persones entrés en les seves aigües territorials, segons ha confirmat un portaveu militar. "La Marina ha retingut el vaixell prop de la frontera, a les aigües del nord d'Aceh (a l'illa de Sumatra)", ha concretat aquest portaveu militar. "Encara no estan autoritzats a entrar", ha afegit.

Molts homes, dones i nens famolencs i cansats viatgen en vaixells a la deriva en aigües del sud-est asiàtic en embarcacions que han estat abandonades pels traficants, després de la repressió per part del govern tailandès contra el tràfic d'immigrants, segons han denunciat les Nacions Unides, que calcula que hi ha unes 8.000 persones en aquesta situació. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha reclamat una operació de rescat ràpida per evitar una crisi humanitària a la zona.

Tot fa pensar que es tracta del mateix vaixell al qual Tailàndia va negar el permís per atracar a terra. Porta unes 300 persones i és a uns 17 quilòmetres de la costa de l'illa tailandesa de Koh Lipe. Segons fonts de la policia d'aquest país, "els hem denegat l'entrada al territori però els hem donat menjar i aigua per complir amb les nostres obligacions en matèria de drets humans". El primer ministre ha estat contundent assegurant que si deixa entrar els immigrants rohingyes al seu país robaran la feina als tailandesos.

 

Els governs de la regió han convocat per a finals de mes una cimera per tractar sobre aquest fenomen i sobre les màfies que embarquen els immigrants en condicions molt precàries.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut